Til Portugal med autocamper, del 2 af 2

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Portugal her

Parque Florestal de Mosanto i Lissabon

I receptionen bliver vi mødt af det venlige og informative personale, og får anvist en skyggefuld og plan plads til vores Pilote autocamper. Her er alt hvad man behøver og alt fungerer.

Og dog. Vandposten har spreder på, men ved hjælp af en af de små grønne medbragte hjemmefra ordner vi problemet ...

Afslapning på pladsen

Eftermiddagen og aftenen bruger vi til at se på pladsens faciliteter, afprøver den store swimmingpool og handler i campingpladsens store supermarked.

Senere hygger vi til sen aften med lidt god mad og tilbehør.

Sightseeing i Lissabon

I dag tager vi på sightseeing i Lissabon. Der er bus til ind til centrum umiddelbart uden for campingpladsen, så det er bare perfekt.

Efter kort tids kørsel står vi af ved byens banegård og metrostation Cais do Sodre. Herfra starter vi vores rundtur til fods gennem byen, hvor vi vandrer ad byens hovedstrøg.

Med sporvogn gennem byen

Vi kører med en af Lissabons maleriske sporvogne ad smalle gader

Gaderne er så smalle, at man kan nå folk på fortovscaféerne fra sporvognens vinduer.

Turen går gennem kunstnerkvarterer og over maleriske torve.

Elevador de Santa Justa

En af oplevelserne, Elevador de Santa Justa, er vel nok Lissabons mest exentriske seværdigheder. Klemt inde mellem to husrækker finder man et elevatortårn, der i sin opbygning minder om Eiffeltårnet i Paris, og det er ikke uden grund.

En af eleverne til den berømte Eiffel, den franske arkitekt Raul Mesnier du Ponsard, står bag opførelsen af elevatoren.

Fra toppen af tårnet er der udsigt over byens tage, hvor man bl.a. ser Rossio, Lissabons hovedtorv, med hyggelige cafeer og springvand.

Gåtur ned ad strøget

Midt på pladsen står en 23 meter høj marmorsøjle. Når man vender sig og ser den modsatte vej, finder man et af byens hovedstrøg.

Vi spadserer ned ad strøggaden, hvor man for enden ser en triufbue opført i barok stil, og bag dette bygningsværk ser man ud over en elegant plads ned mod floden.

Virkelig smukt.

Tilbage til campingpladsen

Temperaturen har nu nået de godt 30 grader, og sulten og tørsten har meldt sit indtog, så på en af byens små fortovscafeer nyder vi en frokostanretning - med priser som i resten af EU!

Vi fortsætter herefter rundt i Lissabon og ser blandt andet flere smukke kirker, men også andre seværdigheder.

Efter dagens mange oplevelser vender vi næsen mod busholdepladsen ved banegården Estacao cais do Sodre for at køre tilbage til campingpladsen.

Tilbage på campingpladsen sidder vi ude og nyder det dejlige vejr, mens vi slapper af. Det er ved at blive aften, og vi beslutter at slutte den med en tur på restaurant Fado.

For ingen rejser til Lissabon uden at opleve fado ...

Læs her første artikel fra denne campingferie til Lissabon

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Portugal her