Tag flyveren på campingferie

Selvom man har ferie, er det ikke sikkert man har oceaner af tid, og en køretur til Sydeuropa kan let tage to dage hver vej. Har man campingvogn på krogen kan man roligt lægge to ekstra dage til. Har man kun en uges ferie, er denne ferieform næsten udelukket i egen bil, men så er der heldigvis andre veje.

Flybilletter bliver billigere og billigere, og i sær når man er i god tid. Ved at flyve til en af de store byer i Sydeuropa, og derefter leje en bil eller tage det offentlige til campingpladsen, sparer man tid – meget tid. Det hele kan bestilles hjemmefra, så det står klart, når man ankommer. På den måde kan man alligevel komme på camping ved f.eks. Middelhavet eller Adriaterhavet. En lang række af danske rejsebureauer er specialiseret i kør-selv-camping, hvor du bestiller din rejse på samme måde som man kender det fra charterferie.

Sådan bor du

Campingpladserne tilbyder flere forskellige former for overnatning. Det kan være lige fra luksustelte, til campingvogne og mobilhomes, som er en form for store stationære campingvogne / hytter. Fælles for alle overnatningsformer er, at man kun skal medbringe sine private ejendele. Alt til køkken og soveværelse findes på stedet. Mange mobilhomes minder om mindre sommerhuse, man bor bare tættere på sine naboer.

Sådan er campingpladserne

Mange af de campingpladser man kan vælge er store feriecentre, der ligger i smukke landskaber tæt på havet, byer eller oppe i bjergene. Fælles for dem er, at der er aktiviteter på campingpladsen, hvor størstedelen er inkluderet i prisen. Det tiltaler mange børnefamilier, som slipper for at finde pungen frem flere gange hver dag. Legekammerater finder man lige uden for døren under sikre forhold, fordi legepladserne er på selve campingpladsen. Alt efter pladsens størrelse er der en aktivitetsleder, der holder godt øje med børnene. Langt de fleste campingpladser har en eller flere swimmingpools.