Tag børn med på oplevelser

Lige som på alle de andre rejser vi har været på sammen, var denne tur også en ordentligt en på opleveren. Pragtfuld. På vores første stop lidt nord for Kassel gik vi igennem en by ved navn Bad Sooden Allendorf, der er kendt for at være et kursted. Midt i byen var der en kæmpe væg beklædt med en bestemt busk, som hele tiden blev overrislet af saltvand.

Dampene fra dette saltvand skulle være godt at indånde mod bl.a. astma. Vi skulle selvfølgelig også op og se denne meget specielle væg og tage nogel dybe indåndninger.

Mathias var mere interesseret i de mange hvide blomster der var i græsset, så det endte med, at vi brugte 5 minutter på "saltvæggen" og 20 minutter på græsset. Det var forår, solen skinnede, så vi smed strømperne og nød det grønne græs mellem tæerne i stedet.

På campingpladsen skal der endnu ikke så meget til at underholde og aktivere et barn på knapt 1 år. Et tæppe og nogle legesager kan næsten gøre det med mindre man finder ud af, at det tørre græs både er sjovere og smager bedre. Mere skal der i virkeligheden ikke til.

I Italien skiftes vi mellem bærestolen og barnevognen. Sidstnævnte er rarere at have med, hvis vi skal have flere ting med eller hvis det passer med at Mathias skal sove.

Vi gik hele dagen i Firenze, så det passede så fint med barnevognen.

Der gik vi så og kigger på de hundredvis af gamle bygninger og jeg fortalte om alt det der er sket siden jeg var der første gang i ´88. Mathias var total ligeglad og ville hellere hilse på hesten med muleposen.

Denne attraktion optog også Mathias en hel del. Kunstnerne havde klædt sig ud som statuer og bevægede sig kun, når man smed penge i hatten. De stod i en allé med rigtige marmorstatuer og lignede ufatteligt godt.

Mange blev overrasket, når de pludselig bevægede sig. Men der var selvfølgelig også det der var meningen.

Flere gange gik vi forbi andre børn i klapvogne eller barnevogne. Børn er af en eller anden grund meget optaget af hinanden og det er særdeles herligt at observere dette.

De er på bølgelænge på et helt andet plan end os voksne. Det oplevede vi flere gange.

Denne pige, som vi så i Lucca, var slet ikke til at stå for og jeg ved ikke om den var gået i Danmark, men ellers var det da en pragtfuld måde at tage barnet med rundt på. Jeg har selv en fed italiensk scooter herhjemme. Jeg skal bare finde en hjelm til Mathias...

I Pisa blev jeg næsten overbevist om, at Mathias trods sin unge alder allerede havde fået smag for det kulturelle for han blev ved at pege op på det skæve tårn.

Af en eller anden grund??? Vi smed os igen på græsset og i en time pegede vi på tårnet og tyggede på græs sammen. Herligt. Der skal ikke meget til at få en god oplevelse med børn.

Mathias kender i dag sin bærestol og hænderne går som vilde, når vi finder den frem. I dag vejer han 11 kg, så han er ganske tung, men når vi skiftes til at bære, går det fint. Kasket, solcreme og vand er de vigtigste ting til en kortere gåtur.

Jeg har købt en del trøjer til ham med hætte for kasketten tager han ofte selv af. Det er lidt sværere med en hætte, som så beskytter ham mod solen. Hvis vi går længere ture og stadig tager ham med i bærestolen, går den anden med rygsæk med alle de nødvendige ting i.

Det bedste ved at have børn med på oplevelse er, at man ofte begynder at se de små ting, som man tidligere bare susede forbi.

Tempoet er langsommere og det er skønt. Selvfølgelig er det anderledes end før man havde børn, men det er kun til det bedre. Jeg glæder mig vildt til at Mathias bliver ældre og til han en dag får en lillesøster eller –bror.

Generelle tips til at opleve med børn

• INGEN HINDRING: Der er stort set ikke noget børn ikke kan være med på. Begrænsningen ligger meget mere hos os forældre. Selvfølgelig er børn forskellige, men prøv bare.
• TID: Hav god tid og planlæg ikke for meget i løbet af en dag. Tag det i børnenes tempo. Det er skønt at geare ned og det er jo ferie.
• BÆRESTOL: Fås i mange forskellige varianter. Vigtigst er, at den har et godt bæresystem med mulighed for at justere remmene. Hvis der er stor fysisk forskel på mor og far, så vær opmærksom på det. Fås i alle friluftsbutikker. Kan bruge hele året fra barnet er 6 måneder.
• SOLCREME OG KASKET: Børns hud er meget sårbar og fin. Beskyt det så meget som overhovedet muligt.