Emil fra Lønneberg i fantastisk flotte omgivelser

Utrolig gennemført nyt område for Emil fra Lønneberg

Emil fra Lønneberg er uden tvivl en af parkens mest populære personligheder og med god grund. Historien om den herlig dreng med de uskyldige blå øjne og kridhvide hår holder hele vejen igennem og på imponerende vis også suppleret af kærlighedsspillet mellem Line og Alfred, Tyttebær Maja og alle de andre herlige karakterer.

Skuespillerne inkl. børnene er simpelthen så dygtige og sangene – ja dem kender du og du nynner lang tid efter du har set showet.

Hertil kommer at det hele foregår i de skønneste smålandske landskaber - oven i købet landskaber, hvor Astrid Lindgren selv har trådt sine barnesko. Det giver en ægthed, som man skal lede længe efter uden for Astrid Lindgrens Verden, hvor børnene og leg er i centrum.

Den nye park åbnes som en markering af jubilæet for udgivelsen af Emil fra Lønneberg. Det skete for 50 år siden – eller 30 mio. solgte bøger siden.

Herlige Emil er ikke bare show

Som alle steder i Astrid Lindgrens Verdens handler det om leg. Underholdningen er de kendte scener fra historierne, men herefter skal der leges.

Hele vejen igennem leges der i og med naturen. Det nye Emil fra Lønneberg område er også fyldt små legepladser, en lade med leg, picnic områder osv. Her i parken er der tid til det nære, til det kreative og frem for alt til leg. Lige i Astrid Lindgrens ånd.

Hvis du ikke selv tager madkurven med, så kan jeg anbefales, at du spiser inden i parken. Her er det igen gennemført, forstået på den måde, at du ikke finder pommes frites eller andet junk. Menuen står på lækkert svensk husmandskost så som kødboller, kartoffelmos, pandekager og alt er hjemmelavet af så vidt muligt lokale råvarer. Sejt!Smuk invielse af bl.a. Astrid Lindgrens datter Karin Nyman

Selve indvielsen fik først en fin præsentation af parkens direktør Mikael Ahlerup og dernæst meget fint besøg af Astrid Lindgrans datter Karin Nyman, der indledte sine ord med – jeg skal takker fra min mor. Hun fortalte også om, hvad dette område har betydet for hendes mor.

Og Astrid Lindgren ville utvivlsom have været stolt over at se resultatet for alt er holdt i hende ånd.

Det personlige møde

I Astrid Lindgrens Verden handler alt om det personlige møde og derfor var det også meget stor at møde Astrid Lindgrens datter Karin Nyman.

Læs mere om Astrid Lindgrens Verden og se tv-klip fra programmet Anne-Vibeke Rejser - Astrid Lindgrens Verden på annevibekerejser.dk