Skånes Djurpark - Vilde dyr og julemarked

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Sverige på annevibekerejser.dk

Jul i luften

Der tændes bål, lys og bages. Luften emmer af jul og der spilles levende musik. Det hele giver den farveløse natur lidt kulør.

Alle er klædt i store jakker med huer og vanter – præcis som denne årstid hører sig til. Det er hyggeligt.

I legeområdet med picnic bordene er der masser af børnefamilier. De fleste med en tætpakket klapvogn eller trækvogn, så frokosten kan nydes i det fri.

Boderne emmer af jul

Der er ikke så mange boder, men dem der er, har gjort noget ud af det. Der sælges svensk slik (godis), julespecialiteter og sukkeræbler.

Det hele er nede på jorden og der er ro omkring børnene, der bare kan lege og hygge sig.

Vilde dyr

I den ca. 100 ha store park kan man vælge flere forskellige rundture alt efter hvor langt man ønsker at gå. Man kan opleve ca. 100 nordiske dyr fordelt på 80 forskellige arter. Det er alle dyr som har levet eller lever vildt i Norden.

Det er imponerende dyr som bjørn, elg, ren, los, sæl og ræv. Dyrene går i store anlæg midt i naturen og har det så godt som de nu kan have det i fangeskab.

Der er asfalterede stier mellem anlæggene, så man let kan komme rundt med klapvogn o. lign. Inde i parken er der flere picnicborde og et enkelt spisested med grillmad og is.

Masser af nisser og en julemand

Rundt i anlægget går der flere nisser, som kommer og hilser på børnene. Vil man opleve selveste julemanden er det selvfølgelig også muligt, men forvent der er lang kø.

Julemanden er et hit hos børnene uanset om der er kø eller ej.

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Sverige på annevibekerejser.dk