Presse: På camping med "Mer Smag"

Stocken Camping

Jeg pakkede Combi Campen og diverse "pikpak" til en uges ferie og glædede mig til udfordringen. I Göteborg ventede Susanne med sin veninde Ann-Elise og der var lagt i ovnen til en god tøsetur.
Vi starter med at køre op til øen Orust, der ligger ca. 1 time nord for Göteborg. Lige uden for øens hovedby, Ellös tjekker vi ind på Stocken Camping. På få minutter er vores hjem klar til at flytte ind i og vi bor på første parket lige ned mod vandet og den smukke svenske skærgård. Lige i nærheden ligger Handelsman Flink, hvor vi indtager det første måltid bestående af laksefilet på smørdampede grønsager og nye kartofler. Det smager forrygende. Igen er der udsigt til havet. Ud over at det er et hyggeligt sted at spise, har stedet en spændende historie, idet det har fungeret som handelssted for hele området. Sammen med restauranten ligger en mindre gammeldags købmandsbutik med hjemmelavet honning, bolsjer og kandiserede æbler, men også tov, skilte og gamle kagedåser. Udenfor sidder en spillemand og spiller svenske Evert Taube viser, til minde om at han også kom på disse kanter. Det kan næsten ikke blive mere svensk. Bortset fra at maden overraskede….
Susanne, Ann-Elise og Anne-Vibeke på deres tur langs den svenske vestkyst

Fiskesuppe

På vej videre mod nord lægger vi vejen forbi den lille ø, Resö, hvor et tidligere pensionat i dag har specialiseret sig i at tilberede mad direkte fra naturen. Vi sætter os til bords og nyder en fantastisk fiskesuppe med udsigt ud over skærgården. Alle ingredienser er kommet ind med fiskekuttere samme morgen og tilbehøret er fra stedet egen urte- og grønsagshave. Mere økologisk og frisk kan det næppe blive.

Hygge foran telt vognen

Et stykke længere mod nord kører vi ind på campingpladsen Daftö, som også ligger lige ned til skærgården. Vi får anvist en plads helt nede ved vandkanten. Det kan godt være at der i Sverige er Allemandsret, hvor man kan bo ude i naturen, men det her kommer også meget tæt på. Den er også en af de flotteste svenske pladser jeg endnu har boet på. Susanne, Ann-Elise og jeg folder teltvognen op og reder vores senge, men det er ikke sengetid endnu. Først skal vi lige have en dukkert, hvorefter Susanne tilbereder svenske vafler i vores eget køkken. De serveres med hjortron, en lille hindbær lignende frugt, bare gul og meget søg. Vi glemmer alt om slankekurer, men nyder desserten, mens hyggen og snakken breder sig foran teltvognen

Særdeles fremragende mad

Så meget kan der siges om svensk mad, men har du kun haft dårlige oplevelser og er du frisk på at give det endnu en chance, så på den igen, og gå efter de rigtige steder, hvor der er særdeles fremragende og velsmagende mad og til overkommelige priser. Det bedste ved det svenske køkken er ofte at der tages udgangspunkt i naturen. Alt god fra havet, en velstegt elgbøf røget bæver eller friske plukkede svampe eller bær fra skoven. Skønt.

Faktaboks

For at bo på svenske campingpladser skal du have et campingpas. Det koster 90 sek. (ca. 75 kr.) pr. år for ubegrænset brug. Sammen med kortet følger bl.a. et blad med 650 campingpladser. Se også www.camping.se

Vi spiste på:
Handelsman Flink. www.handelsmanflink.se Pris 129,- kr. pr. person
Panget på Resö. Pris 109,- kr. pr. person
Fakholts Gestgiveri. www.fakholt.com. Pris 139,- kr. pr. person.
Alle priser er ekskl. drikkevarer.

Læs mere her

Alle 30 spisesteder som er med i "Vestsvensk Mersmag" kan findes på www.vastsvenskmersmak.nu

Turistinformation finder du på www.vastsverige.som