På eventyr i Vimmerby, Småland – ingen som Astrid Lindgren

Læs mere om rejser til Sverige på annevibekerejser.dk

Campingpladsen ligger nabo til selve parken

Campingpladsen, med plads til telte, campingvogne og autocamper samt udlejning af hytter, ligger nabo til selve parken, hvor alle Astrid Lindgrens figurer så som Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Karlsson på Taget, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjertet m.fl. kan mødes.

At bo så tæt på har den store fordel, at vi kan gå ud og ind af parken efter behov. Og flere dage, for en dag er slet ikke nok.

Det er en anderledes og helt unik oplevelse med de herlige personligheder, der får det barnlige frem i både store og små. De spiller bl.a. teater med scener fra de mest kendte episoder så som Pippis fødselsdag og Emil, der får suppeterrinen på hovedet.

Når der ikke optrædes, bydes børn og voksne ind i kulissen og får lov til at lege med, røre og komme helt tæt på. Det er under disse omstændigheder, at skuespillerne, både børn og voksne, viser deres utrolige kunden, for der improviseres hele tiden. To dage med Pippi er altså aldrig ens.

Astrid Lindgren rører ved noget helt unikt

Astrid Lindgren rører ved noget helt unikt, som både børn og voksne kan elske. Kærligheden til børn er uovertruffen, og gennem hele sit liv kæmpede hun for, at børn skal elskes og have frihed til leg.

Det havde hun selv, og meget af det blev inspiration til mange af hendes imponerende figurer. Som barn legede hun selv så meget, at hun ofte udtalte "vi legede og legede og legede – det undrer mig vi ikke legede os ihjel". Astrid Lindgren døde i 2002 94 år gammel.

Det bedste tips til børnefamilier er at afsætte min. to dage til besøget. Netop for at der skal være tid til at hilse på og lege med figurerne mellem forestillingerne.

Campingpladsen og hyttebyen ligger perfekt for børnefamilier. Især når man har små børn, der skal sove til middag. Vi skiftede mellem at tage tæpper med og lægge os i parken, spise medbragt mad, spise i campingvognen eller prøve svenske specialiteter på et af de mange spisesteder.

Astrid Lindgrens Värld er for børn og barnlige sjæle

Astrid Lindgrens Värld er for børn og barnlige sjæle, der har lyst til at lege og grine, men det er sjældent at man finder noget, der er så gennemført ægte. Ingen steder kan man købe hamburgere, pizza eller plastisk figurer med "made in China".

Der er heller ingen spillemaskiner eller rutschebaner. Køber man en af Emils mange træfigurer eller Pippis karameller er det håndlavede varer.

Samme tid som man fascineres af fortællingerne, griner man, men tænker også over den morale, der ligger bag. Astrid Lindgrens Värld er på en gang en uhøjtidelig legeplads og en hilsen til hjertet fra en utrolig klog kvinde.

Faktaboks

Trækvogne kan lejes . Husk selv tæpper, mad, drikke, kamera og godt humør.
Astrid Lindgrens Värld ligger ca. 4 timers kørsel fra Helsingborg og Göteborg.

Besøg også:
Vimmerby er hyggelig by. Astrid Lindgrens barndomshjem Näs må du ikke snyde dig selv for - den ligger få hundrede meter fra parken.

I området kan man flere steder besøge de steder, som Astrid Lindgren lod sig inspirerer af. F.eks. Emils Katthult (i byen Gibbaryd), Mariannelund, kirsebærdalen fra Brødrene Løvehjerte og Bullerbyn (i byen Sevedstorp).

Læs mere om rejser til Sverige på annevibekerejser.dk

Læs mere om campingferie på annevibekerejser.dk