Suveræne cykelruter i norske Hallingdal

Det meste af Eventyrvejen består af skovveje og gamle landeveje langs Hallingdalselven, Hemsila og den idylliske indsø Krøderen.
Ruten er lagt til rette således at du får en varieret cykeloplevelse i form af landskab, attraktioner og spændende aktivitetstilbud. Oplevelser og aktiviteter ligger på ræd og række langs Eventyrvejen. Her findes levende bycentre med bl.a. badeland, hestecentre, dyreparker og museer.

Oplevelser baseret på naturens mangfoldighed som vandreture, fisketure og bading, findes i pragtfulde områder over hele regionen.

Eventyrvejen Rute 7 går fra Geilo til Krødsherad. Den er 164 km lang og har en højdeforskel på 620 m.

Eventyrvejen Rute 52 går fra Gol til Hemsedal. En 33 km lang cykelrute langs den smukke fiskeelv Hemsil. Ruten har en stigning på 440 m.

Med Fanitullvejen som går i et pragtfuldt fjeldområde mellem Hemsedal og Ål (ikke skiltet) har du den perfekte cykkelrundtur i Hallingdal. For at undgå en hård stigning i Hemsedal tager du stolhejsen til toppen og derfra fortsætter du turen over den flotte fjeldovergang til Ål.

Ved at bruge gamle landeveje og skogsveje kan du finde alternative afstikkere fra hovedruten. Dette fører dig til områder i smukt natur- og kulturlandskab. Hyttern på fjeldet byder på spændende aktiviteter, servering og overnating.

Ved at benytte Eventyrvejens eget cykelkort og den lokale viden hos turistkontorene, kan du planlægge cykelturen efter egne ønsker og behov.

Eventyrvejen ligger centralt og sammenknytter en række mærkede cykelruter som Rallarvejen, Mjølkevejen, Numedalsruten og Kongevejen.

Læs flere artikler og se Tv-klip fra ferier i Norge her