Sevilla bliver til Dorne i Game of Thrones

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk

Andalusien - en del af Westeros

Nogle af de vigtigste scener i den femte sæson af Game of Thrones, hvor den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau fortsat har en af hovedrollerne som Jaime Lannister, er optaget på Real Álcazar-paladset i Sevilla.

Herudover har to andre andalusiske lokaliteter givet inspiration til at bringe denne femte sæsons historier til live, nemlig Osuna og Córdoba.

I Osuna lægges vejen forbi tyrefægterarenaen, der er forvandlet til bystaten Meereens kampplads, og som produktionsholdet desuden har udvalgt som kulisse til det, der bliver den dyreste scene i tv-historien nogensinde. Her vil en særdeles betydningsfuld kamp med stor indvirkning på den videre historie finde sted.

Hele holdet satte også kursen mod Córdoba for at genskabe riget Volantis ved byens romerske bro. Denne kulisse optræder bl.a. i den endelige trailer til femte sæson, der ifølge seriens producere, bliver den mest ambitiøse sæson i serien, til dato.

Filmrejser for fans

Den populære serie Game of Thrones, som er baseret på bogserien A Song of Ice and Fire - skrevet af forfatteren George R.R. Martin - er blevet til et af de største tv-fænomener i nyere tid, med en kæmpe skare af hengivne fans fordelt over hele verden.

Mange af seriens fans arrangerer rejser til de lokaliteter, hvor optagelserne har fundet sted, hvilket betyder en stor økonomisk gevinst for disse områder.

Ifølge USA's ambassadør i Spanien forventer man, at antallet af turister, der besøger Sevilla, vil stige med 15 % takket være tv-seriens popularitet - og valget af Sevilla som location.

Den korte afstand på kun 140 km landevej mellem Sevilla og Córdoba, samt Osunas beliggenhed midt imellem disse to, gør Andalusien til et perfekt område for seriens rejselystne fanskare.

Game of Thrones kan altså føjes til listen over store film- og tv-produktioner, der er optaget i Spanien.

I Sevilla – og mere specifikt på den kendte Plaza de España – optog man de scener, der blev udgangspunktet for byen Theed i Star Wars: Episode II – Klonernes angreb.

Blandt andre nævneværdige internationale produktioner, som har fundet sted i landet, finder man Indiana Jones' ørkenvandring gennem Almería og den nyere film Exodus: gods and kings, der benyttede sig af Fuerteventura og Almerías naturlandskaber til at genskabe Sinaiørkenen.

Læs mere om byferier på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk