Arkitektoniske Barcelona - mere end Gaudí

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Spanien på annevibekerejser.dk

Mercat de Santa Caterina

En af Barcelonas mest populære nyere konstruktioner er Mercat de Santa Caterina, som blev genopbygget i 2005.

Du finder Mercat de Santa Caterina i Ribera distriktet og dets bølgende tag er plettet med nuancer, der repræsenterer de frugter og grøntsager, der findes på markedet.

Men endnu bedre er, at stedet er hjem for sin egen restaurant, Cuines Santa Caterina, der tilbyder en smag af Catalonien, Spanien og mere til, men med et moderne twist.

22 kvarteret

Hvad der engang blev betragtet som det industrielle kvarter af Barcelona er 22 (hvis navn stammer fra byens jord betegnelse) i dag ved at udvikle sig til et trendy nyt tech område.

Museum Can Framis, som åbnede i 2009, er en del af denne udvikling. Bygningen plejede at være en fabrik, indtil den blev renoveret og nu huser bygningen over 300 nutidige værker. Et glimrende eksempel på, hvordan kvarteret er ved at blive en destination i sig selv.

Torre Agbar

Du kan ikke have undgået at se det, selvom du måske ikke har vidst, hvad det var: Torre Agbar. Bygget i 2005 og inspireret af Gaudís arv og de nærliggende Montserrat bjerge, er bygninger placeret i 22 @ distrikt.

Bygningen ligner en gejser - blandt andet – og den bæredygtige konstruktion gennemborer byens skyline med dens regnbuefarvede vinduer, der bliver vækket til live om natten af 4.500 LED-lys.

Barcelona Fisken

Verdenskendte arkitekt Frank Gehry har helt sikkert præget Spanien med sin arkitektur - fra vinmarkerne i Marqués de Riscal i La Rioja til Guggenheim i Bilbao - og det samme gælder Barcelona. Du finder Barcelona Fisken i byens fiskeri-distrikt, som 1992 udviklede sig til den olympiske landsby. Den abstrakte struktur, lavet af sten, stål og glas, glimter, ligesom en fisk frosset midt i et hop.

Fundació Antoni Tàpies

Imellem to højere bygninger og under en bølge af hvirvlende ledninger, finder du Fundació Antoni Tàpies.

Oprettet af maleren under samme navn, er den modernistiske catalanske struktur fungerer som museum, et kultur center, samt et bibliotek fyldt med over 48.000 bind om samtidskunst og moderne kunst.

Og det virvar af ledninger svævende over taget? Kaldet "Cloud og Chair," stolen - et tilbagevendende tema i Tàpies arbejde - repræsenterer "meditativ attitude" og "æstetisk fordybelse."

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Spanien på annevibekerejser.dk