Andalusien Rundt i bus (3/3)

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk

Royale heste

På dagens udflugt skal vi besøge flere steder og det er netop fordelen ved at have bussen og guiden med, for vi kan nå en masse, uden vi selv skal røre en finger - og guiden giver mange spændende informationer om det sted vi er.

Første stop er ved Den Kongelige Spanske Rideskole i Jerez de la Frontera – en by, hvor alt handler om heste.

Der kæles for alle detaljer fra avl til oplæring og udstyr. Alt sammen ud fra meget gamle stolte traditioner og selv om vi ikke ser det verdenskendte show, hvor heste danser til musik, så er stedet alligevel fascinerende, fordi alt er perfekt og omgives af stolte traditioner.

Sherry i lange baner

Herfra fortsætter vi til sherrydestilleriet i Jerez for at få et indblik i endnu en ældgammel kultur, der handler om vin og spaniernes elskede sherry.

Vin har man produceret siden 1100 f.v.t. og sherry er deres et og alt. Den søde hedvin er meget anderledes end almindelig vin. Vi ser både selve destilleriet og de enorme kældre med egetræsfade, hvor sherryen modnes.

Naturligvis afsluttes besøget også med sherry smagning og det giver en efterfølgende god stemning i bussen.

Den todelte by

Vi fortsætter til den historiske by Ronda, der ligger i et bjergrigt område, ca. 100 km fra Malaga.

Guadalevin floden deler byen i to, og har udskåret den ca. 120m dybe kløft El Tajo. På kanterne af kløften ligger byens to dele, den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo.

Der er tre broer der krydser kløften, den nyeste af broerne, Puente Nuevo er et smukt bygningsværk, og et velbesøgt turistmål, der giver en enestående udsigt over kløften.

Den dramatiske historie

Ronda har en ubeskrivelig og meget dramatisk historie bag sig og blev også hårdt ramt under den spanske borgerkrig.

Ernest Hemingway, der tit besøgte Ronda, beskriver i den berømte bog Hvem Ringer Klokkerne For, en scene hvor fascistsympatisører bliver henrettet ved at blive smidt ned fra en klippe.

Denne scene menes at være baseret på virkelige begivenheder, hvor nationalisterne blev smidt i El Tajo.

Byen og dens historie, har udover Ernest Hemingway, inspireret mange store kunstnere og forfattere - heriblandt Orson Welles og den tyske poet Rainer Maria Rilke.

Tyrefægtningens højborg

Ronda er også kendt for at have Spaniens ældste tyrefægter arena, Plaza de Toros de Ronda fra 1794.

Her har de berømte tyrefægter familier Romero og Ordóñez, gennem årene, vundet megen hæder og ære i kamp mod tyrene.
Uanset hvad man synes om tyrefægtning, er arenaen stadig et besøg værd, og giver et godt indblik i kulturen bag kampen mellem mand og tyr

Vi er kun i byen nogle timer og det er naturligvis ikke nok, men er du let til bens kan du godt nå at se en del og Ronda er uden tvivl en by, der skal ses til fods.

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Praktisk info:

Der er dansk guide med på hele turen.

Overnatning sker på flere forskellige hoteller for at spare på transporten.

Der er god tid på egen hånd.

Det er en stor oplevelse af få hele Andalusien serveret på en uges ferie og med så dygtig en guide, der virkelig har lært os meget om denne del af Europa.

Byerne er meget forskellige, men hver og en har sin egen sjæl og charme. Her er utrolig meget at se og en uge er naturligvis aldrig nok.

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk

Læs første del af artiklen om denne busrejse til Andalusien på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om tv-programmet Anne-Vibeke Rejser - Andalusien på AnneVibekeRejser.dk