Andalusien Rundt i bus (2/3)

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk

Sevilla - Andalusiens hovedstad

Vi bliver selvfølgelig heller ikke snydt for et stop i Andalusiens hovedstad Sevilla.

Den gamle bydel i Sevilla er med sine ca. 4km2 den 3. største af sin slags i Europa, og her finder du bl.a. 3 forskellige steder der er på UNESCO's verdensarvliste: Alcazar palads-komplekset, byens smukke katedral, hvis tårn, La Giralda der blev opført som en minaret, og sidenhen ombygget til klokketårn, er Sevillas varetegn. Sidst men ikke mindst finder du også general arkivet for Indien, der bl.a. opbevarer Cristopher Columbus rejsejournaler.

I dag er Sevilla en blanding af moderne storby, med gode shoppingmuligheder, og mange spændende gamle bydele. Her kan f.eks. nævnes det gamle jødiske kvarter, der med sine smalle gader og små pladser er yderst stemningsfuld.

Du finder også masser af spændende museer – som det arkæologiske museum og museet for finere kunst.

Smukke Plaza de Espana

Plaza de Espana er en del af byens grønne åndehul Maria Louisa Park og blev grundlagt i 1928, som en del af projektet bag Verdensudstillingen i 1929.

Pavillionbygningerne, der er en blanding af 1920'ernes Art Deco stil og Neo Mudejar, går i en stor halvcirkel rundt om selve pladsen, der er gennemskåret af en kanal – som kan krydses via fire broer.

De mange "provins-alkover" i pavillionbygningerne, med de smukke mosaikker, symboliserer hver i sær en af de spanske provinser, og er en populær baggrund på mange turistfotos.

Den dristige dans

I Sevilla er der om aftenen mulighed for at komme ud og opleve flamenco dans. Jeg skal ikke gå glip af noget og hvis der er et sted man skal opleve flamenco, er Sevilla det helt rigtige sted.

Dansen, der varierer fra meget i udtrykket - lige fra kraftfyldt til stille, blev i begyndelsen primært danset af Andalusiens romaer, men i dag danses den af alle.

Oprindeligt var der en sanger og en guitarist, men i dag er dansen og guitaren de vigtigste elementer og begge kræver mange års træning. Mange diskuterer hvad der er rigtig flamenco, men det synes jeg måske ikke er så vigtigt. Jeg synes det er mere vigtigt at opleve den stemning, den intensitet og kunst, der fremføres af passionerede personer.

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Praktisk info:

Der er dansk guide med på hele turen.

Overnatning sker på flere forskellige hoteller for at spare på transporten.

Der er god tid på egen hånd.

Det er en stor oplevelse af få hele Andalusien serveret på en uges ferie og med så dygtig en guide, der virkelig har lært os meget om denne del af Europa.

Byerne er meget forskellige, men hver og en har sin egen sjæl og charme. Her er utrolig meget at se og en uge er naturligvis aldrig nok.

Læs tredje del af artiklen om denne busrejse til Andalusien på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om rejser til Spanien på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om tv-programmet Anne-Vibeke Rejser - Andalusien på AnneVibekeRejser.dk