Skånes Djurpark - tæt på Sveriges vilde dyr

Læs mere og få inspiration til ferie i Sverige på annevibekerejser.dk

Frihed

Camping er lig med frihed til selv at bestemme, hvor ferien skal gå hen. Det resulterede for vores vedkommende i en ekstra lille ferie, fordi vi tog en hurtig beslutning om at pakke campingvognen og komme af sted. Uanset om man tager Øresundsbroen eller færgen fra Helsingør, kan man være i Skåne på 2-3 timer.

Det svarer til at tage i sommerhus i weekenden, fordelen her er bare, at vi kan skifte destination fra gang til gang.

Fin campingplads

Campingpladsen ligger få minutters gang fra selve dyreparken midt i naturen. Det kuperede terræn midt i skoven gør den hyggelig. Der er en mindre legeplads og en pool, hvor vi starter med en afkølende dukkert efter køreturen.

Campingpladsen har også sin egen lille stenalderlandsby, hvor der er aktiviteter nogle gange om ugen for familier. Der er ikke så meget at sige om pladsen ud over, at den er hyggelig og har udmærkede faciliteter.

Det er helt klar dens placering som nabo til de vilde dyr, der trækker.

Dyr på lands og til vands

Skånes Djurpark åbner kl. 9 om morgenen, og på varme sommerdage kan det anbefales at være blandt de første, fordi dyrene bliver mindre aktive op ad dagen, hvor temperaturerne stiger.

Parken ligger i et skønt naturområde med et asfalteret stisystem, der fører én rundt til de forskellige hegn. Stort set alle svenske dyr findes i parken. Både dyr på land, til vands og i luften.

Den helt store oplevelse ligger i at komme tæt på de store dyr som f.eks. elg, bjørn og moskus, men helt klart også de meget sky dyr som los og jærv. Til små børn er der kælezoo med kaniner og geder.

Perfekt for børnefamilier

Parken er uden tvivl et sted for børnefamilier. Overalt er der taget hensyn til klapvogne og der er masser af grønne områder, hvor man kan spise sin medbragte frokost, hvis man ikke vil købe fastfood. Faciliteter har også puslerum til helt små børn.

For oplevelsens skyld kan det anbefales at starte med de såkaldte mere almindelige dyr som heste, får og grise for derefter at forsætte gennem parken til de vilde dyr som fjeldræv, rener og ulve.

Man kan sagtens få en hel dag til at gå i Skånes Djurpark, fordi man med fordel kan gå tilbage til nogle af dyrene for at få en ekstra chance og se dem bedre.

Når man ikke gider længere, er der kun få minuttets gang hjem til campingpladsen og campingvognen, hvor resten af dagen kan nydes ved grillen med en god middag og et glas vin, mens børnene leger på legepladsen. Ren afslapning uden ret meget transporttid.

Læs mere om campingferie på annevibekerejser.dk

Læs mere og få inspiration til ferie i Sverige på annevibekerejser.dk