Rosenvold Camping: To-stjernet camping under millioner af stjerner

Den omkringliggende natur er enestående

Den omkringliggende natur er enestående, og kan nydes på lige præcis den måde, man ønsker. Det være sig en gåtur på Kærlighedsstien eller en fisketur, hvor man finder en krog for sig selv og nyder stilheden. Området er også særdeles oplagt til cykel og sejlture.

- Vi har selvfølgelig gjort noget for at skabe rammerne til gode ferieoplevelser og aktiviteterne, men det er helt op til gæsterne selv at holde den ferie de ønsker. Vi mærker tydeligt, at folk kommer her for at slappe af og måske endda stresse af fra hverdagens travlhed. Her kan de virkelig komme ned i gear og få den naturlige puls tilbage, fortæller Annalene Lover Barfod, der har drevet campingpladsen siden 1995.

Miljøvenlig camping

Campingpladsen blev åbnet i 1962 af greve Eiler Rantzau, der ejede Rosenvold Gods, og det er egentlig begrænset, hvad der er sket med campingpladsen gennem alle disse år, men det fortæller også meget om stemningen på pladsen. Den gamle charmerende servicebygning står der endnu. En ny og miljøvenlig bygning, der falder i med naturen, drives med solenergi og rengøres med miljørigtige produkter, ligesom den har eget rensningsanlæg.

Hele området, hvorpå campingpladsen ligger, er fredet, så det er begrænset, hvilke udviklingsmuligheder, der er, men det bekymrer ikke lejrchefen.

- Der er mange campingpladser i Danmark, der investerer millioner af kroner i moderne faciliteter og et aktivitetsprogram, så man bliver helt forpustet. Ingen tvivl om, at der findes familier, som efterspørger dette campingprodukt, men der er også mange, der søger det helt modsatte, og det finder de her, siger Annalene, der selv anvender naturen til bl.a. en morgentur på fjorden i sin kajak.

På selve campingpladsen

På selve campingpladsen er der legeplads boldbaner og et stort kaninområde, hvor børnene kan boltre sig. Alt sammen anlagt så det indgår i naturen. To små hytter er indrettet som lege- og puderum og i to store klimatelte kan der spilles bordtennis m.m., men det er også her der afholdes grillaftener om sommeren.

Som jeg sidder foran min campingvogn denne sommeraften og nyder stilheden, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at sådan som camping er på denne plads, er vel sådan som hele campingideen startede – at man bare ville hjemmefra, ud og nyde naturen og hinanden. Herligt at det stadig findes, så man kan tage på camping på lige præcis den måde, som tiltaler en mest.

Selvom campingpladsen kun har to stjerner på papiret, burde den have fem for sin charme og smukke natur.