Rundt om Rocky Mountains - den amerikanske drømmetur (2/2)

Læs mere om rejser til USA på AnneVibekeRejser.dk

Antelope Canyon

Ikke langt fra byen Page, i Navajo reservatet i Arizona, finder du Antelope Canyon, der består af en meget smal kløft, hvor erosion har skåret sig gennem bjerget.

Vandet har med stor kraft skabt fantasifulde formationer, og en gåtur ind gennem kløften er uforglemmelig. Formationer, lys og farver ændres konstant, alt efter solens kraft og hældning. Midt på dagen er oplevelsen størst - helt ubeskriveligt.

Kun et begrænset antal besøgende får lov at komme ind hver dag, så der skal bestilles i god tid.

Horseshoe Bend

Et kort stykke vej fra Antelope Canyon bugter Colorado-floden sig gennem landskabet, og har gennem tiden skabt det hesteskoformede Horseshoe Bend.

Det bedste sted at se Horseshoe Bend, er fra udsigtspunktet på toppen af de lodrette klipper, 300 m over floden.

Du kan kun komme til Horseshoe Bend ved at vandre en lille kilometer fra parkeringspladsen. Når du kommer til udsigtspunktet, er du ikke i tvivl.

Der er ingen afspærring og der nervepirrende langt ned, af de lodrette klipper. De fleste lægger sig på maven for at kigge ud.

Four Corners

Four Corners er det eneste sted i USA, hvor fire delstater grænser op til hinanden, nemlig staterne Colorado, New Mexico, Arizona og Utah. Selve navnet stammer fra monumentet, der markerer, at de fire grænser mødes.

Størstedelen af området omkring Four Corners tilhører indianerreservaterne for hhv. Navajo-, Hopi-, Ute- og Zuni-stammerne. Selve Four Corners-monumentet, der første gang blev markeret i 1912, bliver i dag vedligeholdt af Navajo-indianerne.

Et lille stop på vejen, hvor du finder ud af, at du godt kan besøge mere end en stat ad gangen.

Mesa Verde Nationalpark

I det sydvestlige hjørne af staten Colorado, finder du endnu en spændende nationalpark, nemlig Mesa Verde.

Her slog Pueblo-indianerne sig ned i klippehuse, og de levede her frem til 1300-tallet. Der er over 500 klippehuse, og den dag i dag udgraves der fortsat i området. Nogle af klippehusene har over 200 rum.

Lige siden 1906, hvor parken fik nationalparkstatus, har tusindvis af turister valfartet til stedet for at se en hel anden form for indianerkultur.

Durango og Silverton

Colorado er spækket med spændende steder, men både Durango og Silverton er steder, der skal opleves. Begge byer har relationer til de rige forekomster i minerne.

Det er en umådelig smuk køretur gennem bjergene i, i bil eller autocamper, men alternativet, en tre timers tur (80 km) med minetoget fra 1882, er også en oplevelse der er værd at få med.

I Silverton finder du hyggelige caféer og gode spisesteder – hvis du kan li’ store saftige burgere, så prøv Handlebars.

Fem gode rejsetips

1. September er en rigtig god rejsemåned. Poppeltræerne, også kaldet amerikansk asp, står i flammer, og bjørnene er endnu ikke gået i hi. Temperaturerne er fine, men husk en varm trøje.

2. Spar penge ved at købe årspas til nationalparkerne. Ved tredje besøg er resten gratis.

3. Bestil i god tid, og få gode priser på flybilletterne. Denver i Colorado er et godt udgangspunkt.

4. Det kan være dyrt at leje en autocamper, men husk at se på hele dagsforbruget i forhold til bil/hotel.

5. Brug god tid på forberedelse. Brug eksperterne på rejsebureauerne. Der er simpelthen så meget at se, at prioritering er utrolig vigtigt.

Læs mere om rejser til USA på AnneVibekeRejser.dk

Læs første del af artiklen om Rocky Mountains på AnneVibekeRejser.dk