Ribehøj: Luksuscamping for feinschmeckere

Næsten som at være på hotel

Ribehøj ligger 15 kilometer fra Ribe og rager så højt op i landskabet, at man i klart vejr kan se domkirken i Danmarks ældste by. Med søer, camping og restauration har lokaliteten i mange år været et populært udflugtsmål for de lokale.

Ribehøj har plads til 50 camping-enheder, hvoraf 30 har sø-udsigt, så alene pladsens størrelse gør den til eksklusiv.

I den forgangne vinter har pladsens ejere, Karina Larsen, Carsten Kjær og Kaare Byskov, gennemført en total renovering af badeværelser, køkkenfaciliteter og fællesrum, så standarden minder om et hotel.

- Vi har brugt lang tid på at designe konceptet, så materialer og farver er i harmoni med den flotte natur, der er på Ribehøj. Samtidig skal det se hyggeligt og indbydende ud og matche den uhøjtidelige stemning, der er hos os. Ribehøj skal kort sagt være ægte og autentisk, siger Karina Larsen og Carsten Kjær, der for 10 år siden overtog stedet efter Carstens far.

Gourmet restaurenten baggrund for luksuscamping

For nogle år siden blev restauranten omdannet til gourmetrestaurant, hvor man kun anvender de allerbedste råvarer og langt de fleste er fra lokale leverandører, hvor der er mulighed for at tjekke, at produktionen lever op til spisestedets høje krav.

Ribehøj har på den baggrund fået dette års legat på 25.000 kr. fra Brørup Landboforenings Fond: Legatet begrundes blandt andet med, at ejerne anvender egnens råvarer og forarbejder dem til gastronomi, så der skabes opmærksomhed og respekt for de gode råvarer fra egnens landmænd.

- Fra i år er alle aktiviteter i Ribehøj oppe på samme høje niveau, som kendetegner køkken og restaurant. Badeværelserne til vore campinggæster har rigtige håndklæder og er udstyret som et hotelbadeværelse, og hotelstandarden går igen i opholdsrum og køkkenfaciliteter. Det eneste, der adskiller Ribehøj Camping fra et "rigtigt" hotel er, at her har gæsterne selv deres egen suite med i form af en campingvogn eller lejer en bjælkesuite eller et bjælkeværelse, forklarer Kaare Byskov.

Helhedsoplevelsen med overnatning i suite og bjælkeværelser samt gourmetmad har vist sig at være særdeles populær.

Det tog således kun halvanden dag at afsætte i alt 500 ophold, som Ribehøj netop har udloddet på Spotdeal, en internetmarkedsplads for læserne af landets store morgenaviser. Langt størsteparten af disse gæster kommer fra Sjælland.