Skal jeg eje eller leje en autocamper?

Der sælges mange autocampere i Sverige, Finland og naturligvis i Tyskland, hvor der stadigvæk sælges autocampere uden betaling af registreringsafgift. I Danmark er der også stor interesse for køb og leje af autocampere til trods for vore store afgifter. Inden købet skal der tages stilling til mange spørgsmål. Hvor stor skal autocamperen være? - Hvilken indretning skal den have? – Hvilket chassis skal den være opbygget på? – Hvilken motorstørrelse er nødvendig? Dette er blot nogle af spørgsmålene.

Autocampere kan inddeles i tre kategorier

1.
Alkovemodeller – som er dem vi ser flest af, hvor der er en udbygget alkove over førerkabinen.
2.
Halvintegrerede modeller, hvor alkoven er væk til fordel for et mindre bagagerum i fronten.
3.
Fuldintegrerede modeller, hvor beboelseskabine og førerkabine er bygget sammen.

Alkovemodellerne

De billigste og mest populære modeller, er alkovemodellerne, som altid giver maksimal sidde- og soveplads. De er populære for børnefamilier, hvor børnene altid elsker at sove i alkoven. Men alkoverne på moderne autocampere, er alle så store, at to voksne personer altid kan sove i alkoven. Der findes mange indretninger i alkovemodellerne – og her er det vigtigt, at vælge efter familiens størrelse og behov.
I en moderne autocamper er der altid indbygget køkken med kogeapparat, køleskab som kan drives af gas eller 12 volt direkte fra bilens generator eller 230 volt hvis man kommer ind på en campingplads. Kabinevarmen er typisk altid en gasvarmeovn, som findes i flere forskellige typer, men det er næsten altid en Trumatic varmeovn, som afgiver luftvarme. Der findes flere typer og derfor også typer der er mere velegnet til vinterkørsel end andre. Der er altid monteret et toiletrum, hvor der er installeret et kassettetoilet, som fungerer som et fly eller bustoilet. I nogle typer autocampere er der et separat rum til brusebad, i andre autocampere er det muligt at tage brusebad i selve toiletrummet, ved at isolere sig med et bruseforhæng. Der er altid monteret varmt vand til køkken og til toiletrum. Ligeledes finder der også altid en friskvandstank på ca. 100 – 130 liter og en tilsvarende spildevandstank. Der er altid et separat kabinebatteri til 12 volt, som oplades af bilens generator.
Der kan købes mange ekstra ting til en autocamper som f. eks. tagbagagebærer, cykelholder, solmarkise, generator, solceller, navigationsanlæg, aircondition, tagboks, TV antenne og satellit antenne.

Delintegrerede

De delintegrerede autocampere er næsten altid indrettet med en fast siddegruppe og en fast soveafdeling med en dobbelt seng. Derfor er disse modeller meget populære, når familien kun består af to personer. Der kan dog altid sove mindst fire personer i disse typer. I de delintegrerede autocampere er der altid masser af bagageplads under den store faste seng, hvor man kan komme til bagagen – dels indefra ved at løfte sengen op og dels udefra ved at lukke en servicelem op i siden af autocamperen. Disse modeller er for tiden nogle af de mest eftertragtede modeller.

Fuldintegrerede

De fuldintegrerede autocampere er de dyreste og er altid fantastisk flotte og velindrettet og findes i fantastisk mange størrelser og varianter. Der findes derfor altid en model til ethvert formål og til alle familiestørrelser. I denne luksus klasse er Hymer autocampere førende overalt i Europa.

Chassis og motor

De fleste autocampere er opbygget på et Fiat chassis i flere forskellige størrelser. Ofte er det også muligt at få autocamperen leveret på et Peugeot eller et Citroen chassis, som i princippet er det samme, som et Fiat chassis. Vil man ofre noget ekstra på kørekomforten bør man vælge en Alko undervogn, som flere typer autocampere kan leveres med.

Visse typer autocampere leveres også på et Ford eller et Mercedes chassis.

Motorstørrelserne er i dag typisk 2,0 med turbo på autocampere op til ca. 550 cm. karosserilængde. Herefter anbefaler vi den nye 2,8JTD motor. I løbet af foråret 2002 kommer der en ny 2,3JTD motor fra Fiat. På nyere autocampere er der altid monteret servostyring. Automatgear kan leveres på alle Fiat med 2,8JTD motor og på Mercedes.

Start med at leje – og fortsæt eventuelt med at leje..

Inden anskaffelse af en ny autocamper, bør man leje og afprøve flere typer autocampere. Det er en stor investering, at købe ny autocamper og det er dyrt at vælge forkert. Skal autocamperen alene bruges til 3-4 ugers sommerferie, er det billigere at leje en næsten ny autocamper hos os hvert år.

Leje fra Neergaards Camping:
Du kan f.eks. leje fra Hedehusene eller fra Burg auf Fehmarn i Tyskland, hvor det er endnu billigere på grund af lavere omkostninger.
Som noget nyt kan du nu også leje fra Landskrona i Sverige.

Pas på vægten

En autocamper er en stor bil, og vi oplever derfor ofte, at mange af vore kunder tror, der er plads til rigtig mange personer i autocamperen. Det er ikke altid tilfældet, idet jo større autocamperen er – jo mere vejer den, og derfor er der mindre lasteevne til bagage og personer, idet autocamperens totalvægt ikke må overskride 3500 kg., som er max. totalvægt for almindelig B kørekort (lille kørekort). Vi råder over enkelte autocampere, hvor totalvægten er mere end 3500 kg. Her kræves C kørekort (stort kørekort). Det er nu også en rigtig dårlig ide at proppe for mange personer ind i samme autocamper. Man skal jo også kunne fungere med bad, omklædning, spisning m.m. Og man bør aldrig være to familier i samme autocamper – det gode venskab er aldrig det samme når man kommer hjem, som da man startede.