Gode råd til campingferien syd på om vinteren

Få fuld udnyttelse af din investering

De fleste kører i oktober eller november måned og kommer hjem igen i marts eller april. Samme tid som det danske forårs ankommen. Det giver fuld udnyttelse af den investering, der følger med et køb af campingvogn eller autocamper.

Da man allerede i november måned kan forventes vinterforhold i Alperne og Pyrenæerne, skal man sørge for at have en del vinterudstyr med i vognen.

Resten af campingudstyret er det samme som på en to ugers sommerferie tur i Danmark i en fuldt ud pakket campingvogn.

Husk gasregulatorer til de lande, der skal rejses i, så der kan skiftes gasflaske undervejs. Hør nærmere hos din forhandler.

Anderledes ferie

Modsat de mange danskere, der har købt bolig i Spanien, har campingfolket den klare fordel, at man kan flytte "huset" og dermed opleve meget mere i løbet af vinterhalvåret.

Ofte sker der det, at man får såkaldte "campingvenner", hvor man aftaler, hvor man skal mødes.

Mange aftaler et bestemt sted andre mødes tilfældigt, men fælles for alle, er at de har god tid til at hyggesnakke og drage på opdagelse.

Sydspanien – Ronda

Campingpladsen i Ronda, der ligger oppe i bjergene, er noget anderledes end pladserne ude langs kysten. Pladsen ligger i udkanten af byen, der ligger næsten 100 meter over Tajo flodens dybe kløft.

Pladsen er fortrinsvis omgivet af oliventræer, hvilket skaber en særlig hygge. Faciliteterne er middel, men har man bad i campingvognen vil man nok foretrække det.

Der er alle muligheder for at komme af med spildevand, tømme toiletkassette, få frisk vand og vaske tøj. Campingpladsen har sin egen lille restaurant med spanske specialiteter på menuen.

Husk at køre ad omfartsvejen og ikke gennem den gamle bydel, hvor gaderne er meget smalle.

Der er under en times kørsel til Middelhavet.

Nordspanien – Vilanova Park

Ca. 50 kilometer syd for Cataloniens hovedstad, Barcelona, ligger Vilanova Park, der også er en helårsåben campingplads.

Campingpladsen er også kendt som "dansker pladsen", fordi der hele året bor mange danskere.

Pladsen er et stort feriecenter med alle tænkelige faciliteter så som pool, wellness center, supermarked med mere.

Pladsen tilbyder også guidede ture i området. Der guides på dansk og hjemmeside findes også på dansk.

Tjekliste

Tjek forsikringer og opholdstilladelse.

Det gule sygesikringsbevis gælder kun 30 dage, så der skal tegnes tillægsforsikring, når opholdet er længere end det. F.eks. Europæisk Rejseforsikring, Gauda og IHI formidler denne form for forsikringer. Husk også at tjekke forsikringer på din bil, campingvogn, fortelte og indbo.

Er opholdet længere end tre måneder i et EU land og er det udelukkende et ferieophold, skal der ansøges om turistvisum hos landets ambassade. Det er som regel ikke et problem at få tilladelsen indenfor EU.

Vinterdæk

Selvom man kører mod Spaniens sol, skal der vinterdæk på både bil og campingvogn i vinterhalvåret. Det kræver reglerne i Tyskland.

Man kan køre med vinterdækkene på hele turen, men man skal dog være opmærksom på, at de slides hurtigere på tør vej ligesom bremselængden forlænges.

Det kræver at man kører langsommere og holder større afstand på tør vej.

Spar penge

De mange overnatninger i løbet af vinteren kan løbe op.

Man kan vælge at lægge sig på den samme plads og så få en sæsonordning, der er billigere end enkelte overnatninger her og der.

Man kan også rejse med Camping Cheques, FDMs ADAC Spar Card eller ASCI.

En del pladser ned gennem Europa har åbent hele året.

Billig besøg fra Danmark

Med de mange muligheder for billige flybilletter, kan man sagtens få besøg af venner og familie, der så indlogerer sig på samme campingplads i hytter eller mobilhomes.

På den måde lider man heller ikke de store afsavn i løbet af vinteren.

Mange flyver også hjem på juleferie og lader vognen stå til de kommer tilbage igen.