Presse: Anne-Vibeke giver campingtips i ny tv-serie "Ud i det Blå" på DR1

Det første af 10 programmer blev sendt 22.5 kl. 19.30 og er fra DCU Sandobberne Camping på Sjælland. Hvert program har sit eget campingtema.

Anne-Vibeke Isaksen er med i alle 10 programmer, hvor hun har Marc Schendler på CampingSkole.

Ud i det Blå (1:10) – Sanddobberne Camping

I det første program er holdet taget til Sanddobberne Camping der ligger i Vestsjælland med det smukke Dragsholm Slot som genbo.

Pladsen har fået sit navn efter det særegne sand- og strandområde, der grænser op til pladsen. Et område som udover sand og vand består af eng og skov. De i alt 280 pladser er fordelt i denne meget varierende natur, hvor en 50 meter lang badebro forbinder de yderste fortelte med en børnevenlig badestrand.

På Campingskolen forsøger Anne-Vibeke Isaksenat hjælpe nybegynderen Mark Schedler med at købe teltvogn. Her får han gode råd med på vejen om hvad man skal være opmærksom på ved køb af teltvogne, og hvordan man camperer i sådan en.

Programmet sendes d. 23.4 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (2:10) – DCU Blommehaven Camping

I dette program er holdet taget til Blommehaven Camping ved Århus.

Du kan blandt andet se campingeleven Mark Schedler, slagregns-teste et telt i 25 grader og høj sol. Og han får sin sag for, når han skal slå sit 40 kilos familietelt op for første gang. Men så er det godt han har den erfarne campist Anne-Vibeke Isaksen med til at hjælpe sig.

Se også campisterne prøve kræfter af med en pløkhammer, som kan betjenes stående, og hvordan du nemt kan bage lækre brød på bål i urtepotter. Endelig får du også gode råd til indkøb af selvoppustelige liggeunderlag til festivalen eller campingturen.

Programmet sendes d. 30.4 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (3:10) – Camping Møns Klint

Ud i det Blå er i denne udsendelse taget til det smukke Møns Klint.

Anja Thordal besøger Møns Klint hvor hun møder alt fra fiskeri-campister til gæster, der har medbragt egen hest! Du får svaret på, hvilken type luftmadras, man sover bedst på, og et overblik over, hvor meget grej, du rent faktisk har brug for, hvis du skal campere i familie-telt.

Campingeleven Mark Schedler kæmper med at samle et hav af udstyr - fra borde til camping-garderober. Endelig tilbereder Anja under kyndig vejledning jomfruhummer, kammuslinger og havkat i usædvanlige marinader, og steger dem over bål.

Programmet sendes d. 7.5 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (4:10) – Hasmark Strand Feriepark

Anja Thordal nyder friluftslivet på Hasmark Strand Feriepark på Fyn, hvor campingpladsen er bygget med vikinge tema. Genudsendelse.

Her får camping-elev, Mark Schedler, noget af en udfordring: Han skal lære at køre, bugsere og opstille sin nyerhvervede campingvogn. Anne-Vibeke Isaksen hjælper Mark godt på vej og giver gode råd til opstilling af campingvogn.

Imens Anja kaster sig ud i at bage uden ovn. Endelig får du gode råd til, hvilken type camping-bord, der er værd at investere i, og du kan høre campinghistorier fra dengang, man i stedet for at puste luftmadrassen op lånte halm hos den nærmeste bondemand og spredte det i bunden af teltet.

Programmet sendes d. 14.5 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (5:10) – Frigård Camping

Frigård Camping hører til en af landets større campingpladser. Her er plads til ikke færre end 760 campingvogne.

Mød Anne-Vibeke Isaksen i programmerne "Ud i det Blå" på DR1, hvor hun hjælper Mark i Campingskolen

Frigaard Camping har åbent året rundt, så her er muligheder for at opleve campinglivet på alle årstider. Mange fastliggere har kastet deres kærlighed på Frigård Camping. De 300 fastliggere gør nærmest pladsen til en hel lille by med venskabelig snak over hækken og hyggebajere med naboen i skyggen. Pladsen ligger naturskønt i Kollund ned til Flensborg fjord tæt ved den dansk/tyske grænse. En tur over grænsen er en oplagt udflugtsmulighed, hvis man bor på Frigård Camping. Vil man hellere nyde livet på campingpladsen er her masser af aktiviteter for store og små. Her er Pool, sauna, tyrkisk bad og så kan man selvfølgelig altid snuppe sig en strandtur på stranden med blåt flag, der ligger 300 meter fra pladsen.

Programmet sendes d. 21.5 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (6:10) – Skyttehusets Camping

Sommersolen står højt over Silkeborgsøerne og Skyttehusets Camping, hvor Anja Thordal og campingelev Mark Schedler har slået teltpælene ned. Genudsendelse.

Her skal Anne-Vibeke Isaksen lære Mark det mere primitive campingliv at kende. Mark køber let, småt og hurtigtørrende udstyr til en tur i kano - han skal bare lige lære at sejle den først. Anja tilbereder mad i bål - blandt andet glødestegte kartofler i trylledej og fisk på planke. Du kan også møde familien Danielsen, som camperer to voksne og to børn med fuld oppakning på én motorcykel - og stadig får plads til dvd-afspiller og garderobeskab. Endelig kan du få hjælp til at vælge det bedste kogeapparat til campingturen.

Programmet sendes d. 28. 5 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (7:10) – Hvidbjerg Strand Feriepark

Hvidbjerg Strand Feriepark er en femstjernet campingplads ved Blåvand. Både danskere og tyskere er glade for pladsen, og Tysklands største campingorganisation har udråbt pladsen som en af de seks bedste campingpladser i Europa.

Hvidbjerg Strand Feriepark er campingpladsen, man skal vælge, hvis man har den store campingvogn spændt bag bilen, for her er pladserne ekstra brede, så det er nemt at få vognen parkeret. For cowboyglade børnefamilier er der Western-land med hytter og heste.

Er man til det våde element, kan man frit vælge mellem en tur i det store vandland eller en dukkert i Vesterhavet, som ligger få hundrede meter fra pladsen. Mød også Anne-Vibeke Isaksen, der hjælper Mark Schendler med at blive en garvet campist.

Programmet sendes d. 4.6 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (8:10) – Helsingør Camping

Anja Thordal og campingelev Mark Schedler tramper dygtigt i pedalerne. De er på besøg på Helsingør Camping, som er flittigt besøgt af cykel-campister.

Her skal Mark afprøve sit nye, lette campingudstyr og bl.a. smage frysetørret mad for første gang. Du får også svaret på, hvilken lygte der giver det hyggeligste lys i dit telt, hvordan du fjerner uindbudte edderkopper fra din sovepose på en human måde, og hvordan du laver brændenælde-tzatziki uden at brænde fingrene. Endelig kan du møde parret, som overraskede familie og venner ved at blive gift på en campingplads, så bryllupsgæsterne stod i træsko og shorts.

Programmet sendes d. 11.6 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (9:10) – Bøjden Strand Feriepark

I denne udsendelse kan du se, hvilket campingudstyr der er nyt, yt og trendy lige nu. Campingelev Mark Schedler boltrer sig sammen med Anne-Vibeke Isaksen på Europas største campingmesse i Tyskland.

Her ser de blandt andet på retrodesignede minicampingvogne og en autocamper, der ud over alt det sædvanlige udstyr også kan rumme en ekstra bil. Vært Anja Thordal camperer under mere hjemlige himmelstrøg på Bøjden Strand Feriepark på Sydfyn, hvor der er garanti for havudsigt fra samtlige pladser. På stranden laver en kok lækker mad på 'lappeblus', og ikke alle slipper tørskoede fra dagens test af en foldebåd.

Programmet sendes d. 18.6 kl. 9.00 på DR1.

Ud i det Blå (10:10) – Hanstholm Camping

Anja Thordal tager til Hanstholm Camping, hvor hun blandt andet undersøger, om et hundetelt er sagen, hvis man har familiens bedste ven med på camping.

Programmets nu næsten udlærte campingelev Mark Schedler får kam til sit hår, når han skal præcisions-parkere sin autocamper, og det sker ikke uden ridser i lakken. Du kan også få opskriften på hjemmelavet ketchup, se en test af sammenklappelige cykler og møde campist Palle Jacobsen, som primært får sine rejseindtryk gennem lyd, lugt og smag. Han er nemlig blind - men elsker stadig campinglivet. Anne-Vibeke giver igen gode campingtips.

Programmet sendes d. 25.6 kl. 9.00 på DR1.