Østrigske Wagrain-Kleinarl er oplagt til vandre- og cykelferier

Læs flere artikler og se Tv-klip om ferie i Østrig på annevibekerejser.dk

Vandreture i skønne omgivelser

Wagrain-Kleinarl ligger i nærheden af Østrigs største nationalpark, Hohe Tauern.

Parken, der byder på landets største bjerg, det 3.798 meter høje Grossglockner samt de berømte Krimmler-vandfald, er også hjem for tusinder af dyre- og plantearter. Således er Wagrain-Kleinarl et godt udgangspunkt for en vandre- eller cykelferie i Alperne.

I Salzburger Land, hvor Wagrain-Kleinarl ligger, finder du den største koncentration af hyggelige bjerghytter i Østrig.

En del vandreruter er lagt således, at man både oplever smukke landskaber med klipper, dyreliv og krystalklare bjergsøer, men også kommer forbi nogle af de mange hytter.

De mange hytter, som ligger langs vandreruterne i bjergene, byder også velkommen om sommeren.

Når de første par timers vandring er overstået, og sulten så småt begynder at melde sig, er der sjældent langt til en af de mange hyggelige hytter.

Den indendørs vinterservering med ild i pejsen er erstattet af udendørs servering, hvor der fra første parket er panoramablik til bjergene.

Spisekortet er præget af det lokale køkken, der lægger vægt på, at råvarerne kommer fra nærområdet. Du kan glæde dig til hjemmelavede fristelser, hvor det ofte er de helt enkle retter som speck og friskt brød, der smager bedst

Mange forskellige ruter

Rutenettet er vidt forgrenet, og der er muligheder for hele familien. Er du til de udfordrende ture, byder en del ruter på adskillige hundrede højdemeter, men når man først har overvundet de stejle stigninger, kommer belønningen – en unik naturoplevelse.

Er du til de mindre anstrengende ture, kan du starte dagen med at stige på en af de busser eller lifte, der om sommeren fragter vandrere op i højderne. Det er også muligt at få mountainbiken med op, hvis du skulle have lyst til en cykeltur.

Selv oppe i det højalpine område ligger der en del flade vandreruter, der mere indbyder til nydelse i roligt tempo end til svedfremkaldende anstrengelser.

Turistkontoret i Wagrain-Kleinarl hjælper gerne med kort, gode råd samt planlægning af turen, og kan du godt lide at researche hjemmefra, kan du benytte det interaktive kort over området.

Med guide eller på egen hånd

Som vandrer kan du komme helt tæt på bjergene og opleve kontrasterne mellem de rå, forrevne klipper og den rige flora og fauna.

På en heldig dag dukker måske en gemse eller et murmeldyr op, og man kan spejde efter den blomst, der er selve symbolet på det højalpine terræn, nemlig den sjældne Edelweiss.

Med de nødvendige informationer samt et godt kort kan du sagtens klare dig selv, men foretrækker du at have en guide med på turen, er det også muligt.

Sommeren igennem tilbydes mindst to guidede bjergture hver uge i området ved Wagrain-Kleinarl, og disse ture er indbyrdes forskellige og meget varierede.

Læs flere artikler og se Tv-klip om ferie i Østrig på annevibekerejser.dk