Vidunderlige Wien i luksusbus (2/2)

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Østrigs Versailles

En af turens udflugter går til det smukke slot Schönbrunn, der med sine 1441 overdådige værelser er et imponerende.

Slottet er Østrigs svar på Versailles eller Vinterpaladset i Skt. Petersborg, og helt sikkert et besøg værd.

Det kan anbefales at gå en tur i de store smukke slotsparker, der er anlagt efter alle kunstens regler. Fra Glorietten på toppen af den store bakke, er udsigten over både Schönbrunn og Wien enestående.

En rundvisning i de kejserlige gemakker tager ca. 1 ½ time.

Ud af byen

En anden af de planlagte udflugter på turen bringer os uden for byen, gennem Wienerwald - til Mayerling, hvor den østriske kronprins Rudolf og hans elskerinde Baronesse Mary Vetsera formodes at have begået selvmord, på grund af ulykkelig kærlighed.

Man mener at dette selvmord var med til at forårsage de begivenheder, der førte til skuddet i Sarajevo som startede første verdenskrig.

Det historiske kloster

I Wienerwald besøger vi også det gamle cistercienserkloster Stift Heiligenkreuz.

Klostrets historie går tilbage til 1133 og i 1188 modtog klostret en splint af det hellige kors, som en gave fra kongen af Jerusalem.

Den lange historie ses også i de gamle bygninger, der trods tidens tand, stadig er meget velholdt.

Den store gårdsplads giver et indtryk af hvor stort klostret er, men det er først når man kommer ind i de hellige gemakker at man virkelig forstår. Det er stort, meget stort.
Vi bliver vist rundt af en lokal guide, der har været med til at restaurere klostret. Han fortæller engageret og passioneret om det smukke kloster, hvor der i dag bor omkring 80 munke. Guiden fortæller på tysk, men den danske guide fra Riis Rejser oversætter, for dem der ikke er så stærke i sproget.

Den gode vin

Efter en tur i kloster kan det være tiltrængt at få skyllet ganen - og få sig en bid brød. Derfor stopper vi hos den hyggelige gamle vingård Streiterhof.

Den gamle bygning, hvis vinkælder er over 500 år gammel, lægger smukke rammer om en solid frokost med dertilhørende god vin.

Selvom gården er gammel - de seneste tilføjelser er fra slutningen af 1800 tallet - er den stadig meget velholdt. Et herligt sted - med god vin!

Ud og hjem igen

Alting har en ende og det gælder også denne tur til Wien. Men det har været en skøn tur, i godt rejseselskab - og med masser af spændende oplevelser.

Vi har fået set meget af Wien og de fleste i bussen er enige om at det er en by, der helt sikkert skal besøges igen. Jeg ved i hvert fald at det ikke er mit sidste besøg i byen.

Nemt at komme afsted

Du behøver ikke tænke på at skulle transportere dig selv langt, for at komme med bussen, da Riis Rejser har opsamlingspunkter over det meste af landet. Alle busserne mødes i Hylkedal ved Kolding, hvor der skiftes til den bus der skal køre hele vejen til Wien.

Det er dejlig nemt fordi guider og chauffører sørger for at man let og ubesværet kommer med den rigtige bus.

Alt i alt er busferie en behagelig og afslappet rejseform, hvor der er sørget for alt og servicen er i top.

Læs mere om rejser til Østrig på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Læs første del af artiklen om busrejse til Wien på AnneVibekeRejser.dk