Vidunderlige Wien i luksusbus (1/2)

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk

Afslappet rejseform

To dage i en bus for at komme frem til destinationen, kan måske lyde ret kedsommeligt, men der er faktisk flere fordele ved det.

For det første er du nærmest tvunget til at slappe af, da chaufføren sørger for kørslen - og guiden kommer jævnligt rundt med drikkevarer, så du ikke behøver rejse dig fra sædet.

For det andet er det super hyggeligt, da man nemt falder i snak med de andre gæster på turen, og lærer nye mennesker at kende, på en helt anden måde end hvis man f.eks. tager med fly på charterferien.

Og så er der en masse pauser undervejs, hvor man kan komme ud og strække benene og trække lidt frisk luft - eller snuppe sig en bid frokost.

Central beliggenhed

Efter en overnatning i Tyskland når bussen frem til hotellet i Wien, hvor vi skal bo de næste dage. Hotellet ligger meget centralt, med nem adgang til både U-bahn og taxa'er - men det er ikke et must at bruge offentlig transport, da bussen bliver brugt til at køre os ud til de forskellige seværdigheder. Nemt og lige til.

Du kan selvfølgelig også tage ud og opleve Wiens mange fortræffeligheder på egen hånd, men er det første gang du er i byen, kan det anbefales at tage med på de planlagte udflugter - der gør det nemt at få set så meget som muligt af byen, på den tid vi er her.

Storbyen på Donaus bred

Wien har gennem tiden været en af Europas vigtigste storbyer, på grund af beliggenheden på Donaus bred. Det har medført at der altid har været meget handel i byen.

Den nemme adgang til byen, har også medført at mange store kunstnere som Beethoven, Schubert og Mozart slog sig ned for at skrive deres vidunderlige musik. Musikken kan stadig opleves den dag i dag, hvor der afholdes mange smukke, klassiske koncerter rundt omkring i byen - helt sikkert oplevelsen værd.

Guidet bytur

Vel ankommet til byen skal vi nu ud og opleve alt det spændende Wien har at byde på.

Bussen kører os rundt til mange af de spændende områder i byen og flere steder stopper vi op og kommer ud.

I dagens anledning har vi en lokal, dansktalende guide med.

Det skæve hus midt i byen

Det første stop er ved en af Wiens mest besøgte bygninger – nemlig det ret specielle Hundertwasser hus i Landstrasse distriktet.

Huset er et lejlighedskompleks der blev designet af den ekspressionistiske kunstmaler, forfatter og arkitekt Friedensreich Hundertwasser, der ville skabe en beboelses ejendom, der ikke bare var som alle andre.

Hundertwasser huset har ikke mange lige linjer og er udsmykket i mange forskellige farver. Samtidig er bygningen pakket ind i træer og planter samt mange spændende kunstværker. Et herligt sted.

Den gamle bydel

Med bussen tager vi videre ud til jagtslottet Belvedere, inden vi afslutter byrundturen inde i Wiens smukke gamle centrum, hvor der efter en kort rundvisning er tid på egen hånd.

Her kan du opleve den smukke domkirke Stephansdom, med det imponerende mosaiktag, den spanske Rideskole, samt rådhuset og mange andre af de gamle, smukke bygningsværker.

Den gamle bydel byder også på mange gode muligheder for at shoppe, i de mange spændende mærkevarebutikker.

Vil du hellere bare nyde stemningen - og en af de mange lækre østrigske kager - kan det også anbefales at sætte sig ned på en af de mange cafeer, og så ellers bare indsnuse byens herlige liv.

Læs anden del af artiklen om busrejse til Wien på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om rejser til Østrig på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om busrejser på AnneVibekeRejser.dk