Østrig er et oplagt rejsemål for hele familien

Østrig er verdenskendt for sine berømte komponister som Mozart, Haydn og Strauss, sine eventyragtige vinterlandskaber med udfordrende pister, men om sommeren forvandles Østrig til et sandt mekka for campister, der hører til blandt Europas bedste campingdestinationer.

Den betagende natur, der changerer mellem dale og de massive bjergtinders svimlende højder byder på oplevelser og feriesjov hele året rundt.

Camping

Tager man på campingferie i Østrigs sydligste delstat Kärnten, er man sikker på sol og søer varme som Middelhavet. Kärnten er nabo til Italien og Slovenien og samtidig Østrigs mest populære campingområde.

Facinerende natur

Netop naturen danner rammen omkring mange af de oplevelser Østrig byder på. Den gør sit til, at man kan nyde livet, få slappet fuldstændig af og komme langt væk fra den travle hverdag derhjemme. Derudover har Østrig sørget for at krydre naturen med et hav af tiltag, der gør ferien fuldkommen. Her findes tusindvis kilometer af skiltede vandre- og cykelstier – så uanset, om man er til magelige ture langs marker, floder og igennem maleriske landsbyer eller til udfordrende stigninger og hæsblæsende down hill-nedkørsler på mountainbike, finder man altid den rette strækning. Guidede bjergture, canyoning i slugterne, paraglidning eller en hyggelig grillmiddag i en bjerghytte er blot nogle af de aktiviteter, der runder den aktive ferie af.

Med campingvognen på krogen styrer man direkte mod den perfekte ferie, for også de østrigske campingpladser har meget at byde på. Østrigsk camping er kendt for sin internationalt høje standard til fair priser kombineret med østrigsk gæstfrihed. De erfarne campingværter kender deres gæsters behov og ønsker og står klar med gode insidertips om, hvor turen kan gå hen, hvis familien vil ud at se det øvrige Østrig. Her er gode råd at hente, hvis turen gerne må være en afstikker fra hovedstrækningerne.

Tradition og det moderne Østrig

Det sværeste ved at tage på campingferie i Østrig er at beslutte sig for, hvor turen skal gå hen. Men uanset, hvad det endelige valg bliver, kan man vide sig sikker på, at ferien finder sted under gode og trygge forhold. Initiativer som "Top Camping Austria" har været med til at hæve det generelle niveau for Østrigs campingpladser yderligere, så det er helt op til den enkeltes temperament og ønsker, hvor turen skal gå hen. Under alle omstændigheder er der rig mulighed for at opleve Østrig med sine mange facetter. Naturen og det traditionelle Østrig, såvel som det moderne Østrig med sine pulserende byer er altid inden for
rækkevidde, når først man har slået lejr i en af de mange smukt beliggende campingpladser.

På Østrigs hjemmeside findes mere information om Østrig som campingferieland.

Alpbachtal Seenland

De tre campingpladser Seeblik Toni, Seehof og Stadlerhof byder alle på et omfangsrigt gæste- og aktivitetsprogram direkte på pladserne. Det kan f.eks. være vandreture i Rofangbjergene kyndigt guidet af værterne eller traditionelle østrigske festdage. For børn er der et særskilt juniorprogram med omfattende pasningsmuligheder.

Kärnten

Mange af Kärntens campingpladser byder på et omfattende udflugts- og animationsprogram, der bl.a. kunne være: lanterneoptog, grilludflugt til en bjerghytte, indianerskov med tipi, børnecirkus, børneolympiade, guidede klatre-, vandre- og cykelture, skattejagt, klappezoo, dukketeater, børneklub, funparks, rafting, canyoning, eventyrvandringer, guidede botanikture, fiske eller at hjælpe til med høsten i bjergene.

Man kan desuden købe et Kärnten Card i alle Kärntens turistbureauer. Er man til udflugter, giver kortet mulighed for at besøge over 100 seværdigheder fra den 19. april til og med den 11. oktober 2009. Kortet inkluderer desuden alle ture med bjergbaner og skibslinjer så ofte man vil. Er det betalt for de første to børn, får de efterfølgende børn kortet gratis. Kortet er gratis for alle børn under seks.

Steiermark

Steiermark er cyklisternes ferieland og byder på 24 campingpladser i alt. 14 af dem ligger tæt ved den berømte og smukke cykelsti på hele 340 km, Murradweg. Den mindste af campingpladserne er meget intim med kun 15 pladser, mens der heller aldrig bliver overfyldt på de øvrige, der alle sammen højst har 200 pladser.

Steiermarks cykelvenlige hovedstad Graz forbinder det traditionelle Østrig med det moderne.

Den gamle bykerne emmer af historie og østrigsk kultur, mens den pulserende lokalkultur viser Østrigs moderne ansigt med et hav af underholdende arrangementer.