Ørredfiskeri på campingferien i Norge

Magnet for fiskere

De seneste år har elven Nea været en magnet for fiskere med sans for ørreder.

Nea regnes for at være en af Europas bedste steder for ørredfiskeri, men den store Selbusø, den noget mindre Garbergselv og de små damme rundt omkring i kommunen kan være lige så attraktive for fiskerne.

- I forrige uge fik en fisker en ørred på 3,5 kilo oppe i Børsjøen. Navnet må ikke misforstås, det er bare en lille dam, smiler Morten Dahlø, fra turistkontoret i Selbu og fortsætter: - For ti år siden ville det komme på avisernes forside, hvis nogen fik en ørred på over et halvt kilo. I dag er det sjældent man fanger nogen som er mindre end syv hundrede gram.

Ørreder på både fire og fem kilo er ikke usædvanlige.

Interessen for ørredfiskeri er stigende

Fiskeinteressen er stor i Selbu. Egnen har i flere år haft et håndboldhold i eliteserien og er hjemegn for flere kendte top skiløbere.

Selbuvanten, Selburosen og Peder Morseth Folkehøjskole er andre begreber som de tilrejsende nikker genkendende til, men efterhånden træder disse mere og mere i skyggen af kæmpeørreden.

Mange faste gæster

På Selbu Camping fornemmer man en stigende efterspørgsle efter de ledige pladser.

- Vi har et svensk ægtepar som har været faste gæster på campingpladsen 20 år i træk, oplyser campingpladsen, som også har pladser for de som kommer for at være der i nogle dage.

I Selbu findes også Marienborg Camping, som også har plads til fiskere med autocamper eller campingvogn.

På turistkontoret medgiver man, at egnen er bagud når det gælder campingturisme, men er ved at få øjnene op, og der arbejdes med at etablere mulighed for tømning og parkering for autocampere i nærheden af Nea.

Formentlig vil endnu flere campingvogne og autocampere besøge egnen, som kun ligger en times kørsel fra Trondheim og en halv time fra Stjørdal.

Medierne også fået øjnene op for "Lykkelandet", som egnen har valgt at kalde sig.

Betydning for turismen

Ørredfiskeri i Selbu vil blive en endnu mere betydende del at turismen. En af grundene er, at laksefiskeriet i elvene i Trøndelag ikke har været så stort de sidste år.

Mange fiskere forlod sidste år Gaula, Orkla og Stjørdalselven for at komme til Nea eller Selbusøen for at fiske.

Nogen havde stået i flere uger i lakseelvene uden at fange noget.

Her bider ørreden med det samme og magen til ørredfiskeri i Nea og Selbusøen må man meget langt tilbage i tiden for at finde magen til.

Billigt fiskeri

Turisterhvervet i Selbu er meget optimistisk, når det drejer sig om ørredfiskeriets betydning for egnen.

Meget tyder på at flere fiskere vil lægge turen forbi Selbu.

For det første er man næsten garanteret fangst, for det andet er det meget billigt at fiske ørred sammenlignet med laksefiskeri. Køber man Selbukortet, kan man fiske i Selbusøen og alle søer og elve i Selbu. Børn under 16 fisker gratis.

Er man usikker på sine egne evner som fisker har Tya Flyfishing ansat fiskeguider som kan hyres af enkeltpersoner eller grupper og så kan man om dagen deltage i en tur til vådområderne i Selbu på jagt efter de største ørreder.

En af guiderne fortæller: - At fange en ørred på tre-fire kilo er ikke umuligt og vi kan bidrage til at øge chancen for at det sker. Selv har jeg trukket en ørred på 3,5 kilo op af Selbusøen.

Få mere inspiration til ferie i Norge her på AnneVibekeRejser.dk

Læs flere artikler og se tv-klip om campingferie her på AnneVibekeRejser.dk