Femstjernet vintercamping i de norske fjelde (1/2)

Læs mere om rejser til Norge på AnneVibekeRejser.dk

Let at komme til Ål

Fra Oslo, som du enten kan komme til med færge, fra Danmark, eller på E6 fra Sverige, er der kun tre-fire timers kørsel på hovedvej uden bjerge, til Ål i Hallingdal, der ligger lige mellem Oslo og Bergen.

Med andre ord er der ingen hårnålesving eller stejle strækninger som skal passeres og vejen ryddes som noget af det første for sne om vinteren, fordi det er en hovedfærdselsåre mellem Norges to største byer.

Femstjernede Hallingdal Feriepark er suveræn

Hallingdal Feriepark, der er Norges nye campingstjerne på den femstjernede stjernehimmel, er anlagt ud fra de højeste kvalitetskrav. Og så ligger den naturskønt lige ned til elven.

Hallingdal Feriepark åbnede dørene for de første gæster juni 2013 og bag den femstjernede campingplads står den norske investor Thorstein Berg, der er født og opvokset i Ål. Han har udviklet pladsens høje kvaliteter i samarbejde den femstjernede danske campingplads Jambo Feriepark.

I dag er der ca. 250 pladser, men planerne er at have 450 pladser.

Udlejning på Hallingdal Feriepark

Hallingdal Feriepark har campinghytter af højeste kvalitet. Hytterne ligger helt ned til elven og en af dem er sågar hævet flere meter op over jorden.

Hvis du ikke selv har campingvogn kan du også leje campingvogn på pladsen.

Mange af oplevelserne og aktiviteterne ligger i og omkring Ål, men inde på selve campingpladsen er der også aktiviteter så som wellness og en stor indendørs aktivitets hal og levende musik i restauranten for både børn og voksne.

Hyggelige Ål

Hallingdal Feriepark ligger i udkanten af byen Ål, der en mindre norsk fjeldby, der ligger i den smukke Hallingdal. Byen har alt uden at være så stor, at den mister sin charme.

Du kan proviantere flere steder i byens charmerende handelsgade og på det store kulturhus midt i byen, er der turistinformation, biograf, museum med folkedragter og det verdenskendte rosemaleri, samt et museum om en af byens helt store kunstnere Rolf Nesch, der slog sig ned i Ål. Rolf Neschs kunstværker hænger varmt og godt inde i Kulturhuset.

Resterne af byens gamle stavkirker kan ligeledes besøges indendørs.

Masser af vinteraktiviteter i området

Ål i Hallingdal er som en stor legeplads for alle, der elsker at boltre sig i naturen.

Der er suveræn langrend ved Bergsjøstølen Højfjeldshotel og her kan du tilmed prøve kræfter med kite-skiing, som betyder at du står på ski, mens du trækkes af en stor faldskærm.

Du kan også ride i området eller tage på hyggelig hestekanefart om aften. Alt samme arrangeres af campingpladsen efter dine ønsker.

I receptionen besvares alle spørgsmål med et smil og den norske gestus "bare hyggeligt".

Ultimativ naturoplevelse

Efter min mening er en af de mest unikke naturoplevelser om vinteren at køre med hundeslæde.

I smuk eftermiddagssol, hvor fjeldene troner i det fjerne gøres hundene klar og et vinterlandskab, der bare fortsætter i det uendelige venter. Ubeskriveligt.

Samværet med hundene er unikt og jeg nyder hvert et sekund med disse herlige hunde, den kridhvide sne, roen og den knivskarpe friske luft.

Hvis du hellere vil sidde i slæden og nyde turen som passager, er det også muligt.

Læs anden del af artiklen om vintercamping i Ål på AnneVibekeRejser.dk

Anne-Vibeke Rejser på dk4

På denne rejse har vi produceret et afsnit af Anne-Vibeke Rejser – Vintercamping i Ål i Hallingdal. Se tv-klip her på siden. Du kan også se Anne-Vibeke Rejser programmerne i Anne-Vibeke Rejser Appen i App Store.

Læs mere om rejser til Norge på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere om familieferier på AnneVibekeRejser.dk