Mariager Camping - fjordcamping på første række

Mariager Fjord danner rammen om et smukt landskab

Campingpladserne ligger i bekvemt afstand fra både uberørt natur og bymiljø, så man kan vælge lige det man vil. Man kan også dele ferien op, så man tager den ene uge i Hobro og den anden i Mariager. Vi brugte Mariager Fjord som udgangspunkt, men udelukkende, fordi man kan ligge i første række ned til den smukke fjord.

Mariager Fjord danner rammen om et smukt landskab. Nogle kalder den for Danmarks smukkeste. I bunden ligger Hobro, der er en gammel købstad og byder shopping af enhver art. Midt på fjordens sydligste side ligger Mariager, der oser af dansk hygge med stokroser og toppede brosten. Hvis byen ikke allerede er kendt for sine mange roser, er den måske blevet det pga. det hvide guld: salt. Mariager ses bedst til fods. Det er her man kommer tæt de mange fine detaljer på de gamle bindingsværkshuse og finder brugskunstforretningerne. En bytur kan snildt afsluttes med en gammeldaws vaffelis, som jo hører en hver sommertur til.

Oplevelser med salt

Det lyder måske umiddelbart ikke særligt indbydende, men ikke desto mindre er saltcenteret i Mariager et sted, hvor man forkæler sig selv og lære om noget så essentielt som salt. Saltcenteret er det eneste af sin slags i hele landet og man bliver overrasket over, hvor meget der både er at se, lære og nyde på dette sted – smukt beliggende ud til Mariager Fjord. Syd dit eget salt, bad i Det døde hav eller gå en tur i saltminen er bare nogle få oplevelser på stedet.

Hobro – tæt på vand og skov

Hobro har vandet på den ene side og skoven og bakket terræn på den anden. Østerskoven og Bramslev Bakker ligger tæt på, hvis man vil ud af byen et kort øjeblik. Byen har en spændende havnefront, fordi der fortsat er aktivitet på den nordlige side, der er industrihavn. Sydsiden har det kulturelle liv med Det Røde Pakhus, Lystfarsmuseet, Himmerlands Teater og Gasmuseet. I Det Røde Pakhus er der jævnligt koncerter, og på Gasmuseet er der bl.a. interessante udstillinger. Gasmuseet er også her man finder Danmarks historie om gassen.

Gasmuseet åbnede i 1998

Gasmuseet åbnede i 1998. Det ligger i det gamle gasværk, der ikke blev revet ned som så mange andre gasværk i Danmark. I 2006 udvidede museet med det såkaldte "BrintUniverset", hvor man selv kan eksperimentere med fremtiden "energi". Lidt vest for Hobro, der hvor bunden af fjorden i sin tid gik, ligger Fyrkat, der er en af Harald Blåtands fire vikingeborge. Her opføres Fyrkatspillet hver sommer. Tæt på Fyrkat ligger den gamle vandmølle med Fyrkat Vikngecenter, hvor en hel lille vikingelandsby er opført.

Hele verden et sted

Syd for Hobro ligger hele verden ét sted. Verdenskortet er en af Danmarks mere specielle turistattraktioner. Skaberen Søren Poulsen fandt en dag en sten, der mindede om Jylland og det gav ham ideen til at bygge verdenskortet. Og verden blev ikke til på syv dage. Det tog Søren fra 1944 til 1969 at bygge hele verdenskortet op, så man helt klart fornemmer kontinenter, verdenshavene, floder, bjergkæder med mere. En lærerig oplevelse for hele familien.

Her boede vi

Mariager Camping ***
Ny Havnevej 5A
9550 Mariager
Telefon: +45 9854 1342
info@mariagercamping.dk
www.mariagercamping.dk

Her kan du også bo:
Hobro Camping Gattenborg ***
Skivevej 35
9500 Hobro
Telefon: +45 9852 3288
hobro@dk-camp.dk
www.hobrocamping.dk