Toscana - ferie der aldrig skuffer

Læs flere artikler og se tv-klip fra rejser i Italien på annevibekerejser.dk

Historiens vingesus

Toscana har hele seks steder på UNESCO's verdensarvliste. Det betyder med andre ord at her er rigeligt at se og opleve, hvis du vil opleve historiens vingesus.

Om det er Firenze og Mediciernes storhed og fald, samt Leonardo Da Vinci og Michelangelo's kunsthistorie, de mange byer på pilgrimsvejen Via Francigena, her i blandt San Gimignano, eller Pisa med det skæve tårn og domkirken, er der noget for enhver smag.

Over hele Toscana finder du spændende ruiner, eller middelalderbyer, der stadig står i deres pragt.

Landlig idyl

Vil du hellere langt væk fra storbyen, og ud og opleve den landlige idyl, er der også rigeligt med muligheder i Toscana.

Landlig idyl er vel i virkeligheden det der kendetegner regionen bedst. De enorme landbrugsarealer, med de mange vin- og olivenmarker, spreder sig smukt i det bakkede landskab.

Her kan du i sandhed finde ro og fred.

Storbyens glæder

Firenze byder på alle storbyens glæder og fornøjelser. Det er her du finder de store spændende markeder, et bredt favnende kulturelt udbud, samt et herligt aktivt natteliv.

Det er også byen hvor du kan finde det seneste nye inden for Italiensk design og mode. Her er simpelthen alt.

Hvis du vælger at campere lidt uden for byen, er det helt sikkert værd at tage på en dagstur eller to til Firenze, for at indsnuse byens særlige atmosfære.

Måske verdens bedste køkken?

Italienerne er kendt for at være livsnydere, og det bærer det Italienske køkken helt sikkert præg af.

Maden er enkelt, men velsmagende og meget varieret. Samtidig tager Italienerne sig god tid om måltidet og det er ikke sjældent at der går flere timer på et måltid.

Pizza og pasta er selvfølgelig blandt klassikerne, men det er langt fra det eneste på menukortet. Lækkert og i rigelige mængder. Maden kan med fordel skylles ned med noget af den gode lokale Toscanske vin.

Snyd ikke dig selv for at smage den Italienske is!

Strand og naturpark

Marina di Grosetto er en badeby der ligger ud til Middelhavet, med gode sandstrande. Helt perfekt til badeferien. Her findes også campingpladser med adgang til strandene.

Ikke langt fra byen finder du Parco Regionale della Maremma, der er et skønt naturområde, med varieret vegetation, lige fra de 12 meter høje ege, til strandengene.

Her finder du også udløbet af floden Ombrone

Perfekt til rundrejser

De mange seværdigheder og oplevelser, spredt ud over hele regionen, gør Toscana til et perfekt valg til en rundrejse.

Udover hoteller i byerne er der masser af campingpladser spredt over hele regionen, og forholdene er mange steder helt i top for autocampere.

Selvom du ikke altid kan få autocamperen helt ind i centrum af de små byer, er der ofte parkeringspladser, specielt til autocampere, i gå-afstand fra by-midten.

Læs flere artikler og se tv-klip fra rejser i Italien på annevibekerejser.dk