Nyd foråret i Firenze - det perfekte sted for børnefamilierne

Læs mere om rejser til Italien på AnneVibekeRejser.dk

Nye opdagelser og gode minder

I Firenze kan man konstant gøre nye opdagelser, og uanset hvor mange gange man har været der, er et nyt besøg forbundet med nye minder. Hovedattraktionerne er nogle af verdens smukkeste og de krydres af små gyder, der emmer af liv, sjæl og varme.

Den bedste måde at komme rundt i byen på, er til fods. Medbring klapvogn eller bærestol til børnene, så de kan hvile benene ind i mellem.

Vi starter med at slå lejr vest for Firenze, på campingpladsen Camping Toscana Village. Den ligger i bjergene en time fra byen, men er et godt udgangspunkt for endagsture til både Firenze og Pisa.

Campingpladsen er opdelt i terrasser, hvilket giver en meget hyggelig atmosfære. Vi får en fin velkomst og i løbet af få minutter er vores mobile hjem på plads.

Gode parkeringsforhold

Man kan altid diskutere om det er en god ide at tage sin bil med ind i italiensk storby. Sandsynligheden for at påføre sig en skade er forholdsvis stor pga. af tæt trafik og dårlige parkeringsforhold.

Til vores store overraskelse fandt vi i løbet af kort tid en parkeringsplads inde i centrum. Det må være pga. årstiden, for april er ikke højsæson selvom der er mange turister.

Fra bilen kunne vi komme rundt til byens hovedattraktioner til fods. Let og ubesværet.

Aldrig sulten i seng

Hvis man går sulten i seng på en rejse til Toscana, er det ens egen skyld. Det toskanske køkken er et overflødighedshorn af lækre specialiteter.

Der er restauranter på alle prisniveauer og på markederne kan man let finde fine råvarer og tilberede maden selv.

Italienere elsker børn - ikke kun deres egne - men alle børn, så man er utrolig privilegeret som børnefamilie, fordi man kan vælge mellem en oplevelsesrig middag på restaurant, blandet med en mere uformel, men god menu foran campingvognen, hvor man kan sidde ude hele aften, mens børnene sover trygt.

Gode tips til børn i bilen

TID: Det handler generelt om at have tid, og at tage sig tid.

PAUSER: Husk at holde gode pauser, det er godt for alle også - den der sidder bag rattet.

VAND: Hav altid drikkevarer lige ved hånden og sørg for at børnene får rigeligt med væske.

SNACK: Hav kiks eller snacks ved hånden. Det kan tage den første "krise" til man kommer frem til en rasteplads.

RASTEPLADSER: Der er normalt 30-50 km mellem tankstationerne. Der imellem ligger rastepladser. Ikke alle er tilladt for campingvogne, men kun personbiler og autocampere. Det er skiltet.

VARME: Sørg for at barnet sidder i skygge og i det hele taget ikke har det for varmt.

At gå ud med børn

TIDSPUNKTER: Prøv at planlægge besøget på restauranten så vidt muligt efter de rytmer man ved barnet/børnene har. Måske spise dem af hjemmefra, hvis man går sent ud.

EN GOD IDE: At den ene går ind og spørger om det er ok f.eks. at tage barnevogn med før man går ind.

REJSEHØJSTOL: Kan fås i flere forskellige varianter, men er en god ting at have med når man går ud. Selvom mange steder har højstole, er det ikke alle. Hvis der er plads til barnevogn kan den også bruges.

PUSLETASKE ELLER RYGSÆK: Det er en god ide at tage en rygsæk eller pusletaske med til alle de ting man har med til den lille. Husk også solcreme og rigeligt med væske.

Læs mere om rejser til Italien på AnneVibekeRejser.dk