415 IMG_1812.jpg
Campingferie ved

Ring of Kerry - Irlands perle

Flyv og lej

Irland har længe stået på ferie-ønskelisten, men den lange køretur med eget vogntog til og fra landet har fået os til at vælge andre destinationer. 

Man skal nemlig regne med fem-seks dages transport til og fra Irland, hvis man har campingvogn på krogen. 

Da vi fandt ud af, at vi kunne flyve til Dublin og leje en autocamper tæt ved lufthavnen, var der ingen tvivl om at vi skulle afsted.

Det hele blev bestilt via internettet og alt gik efter planen. I lufthavnen blev vi hentet af udlejningsfirmaet og kørte de få minutter hen til udlejningsstedet.

Kort gennemgang

For en sikkerhed skyld fik vi en kort og præcis gennemgang af autocamperen. Selv om vi har prøvet det mange gange før, hører det med til proceduren. Udlejningsfirmaet ville være sikker på, at vi følte os godt tilpas - og det gjorde vi.

Vi fik også et kort, så vi kunne finde ud af byen og tilbage igen, når autocamperen skulle afleveres syv dage senere. På kortet kunne vi også se supermarkeder, så vi kunne proviantere.

Irerne kører i venstre siden, men det vender man sig hurtigt til. Det er ikke så slemt, når der kører nogen foran én. Det værste er rundkørsler og veje uden biler. Her kommer man lettere i tvivl. 

Ude på landet møder vi en utrolig gæstfrihed og bliver budt velkommen af alle vi møder. Det være sig tankstationer, restauranter og campingpladser. 

Det er let at finde rundt og der er ikke de store afstande, så man kan nå en del på dag.

Glem ikke Ring of Kerry

Ring of Kerry er en turistvej, der går hele vejen rundt om halvøen Iveragh på vestkysten. 

Vejen er de fleste steder meget smal, så man kan ikke kører så hurtig. Alligevel kan de 166 km nås på en god lang dag. 

Der er kun få turistattraktioner. Ud over et par museer, kan man f.eks. se en lille statue af Charlie Chaplin, der besøgte byen Waterville mange gange. 

Men det er den utrolige smukke natur, der trækker. Den er uberørt og der er højt til loftet. Det specielle er også den kuperede klippekyst, som ligger ud til Atlanterhavet. Her passerer Golfstrømmen, hvilket gør, at der gror høje palmer i den ellers barske natur. Et flot syn. 

Der er mange gode vandreruter på halvøen, men vi har to små børn med, så det bliver kun til nogle kortere, hvor Mie på et år kan nyde turen i bærestolen. 

Vi stopper også ved flere strande, hvor vi kan komme ud og mærke den friske luft.

Husk gulerødder

Ved en af de få rastepladser på ruten møder vi en fortællerglad irer, der har medbragt et æsel. Han fortæller os om livet i Kerry i gamle dage, hvor æslerne blev brugt til at transportere tørv. Det var et hårdt liv præget af meget fattigdom. 

Irerne er stadig et hårdtarbejdende folk, selvom det ikke står målt med fortidens opgaver. 

Vores børn Mie og Mathias er mere interesseret i æslet, som finder ud af at vores medbragte gulerødder er gode. Ikke så dårligt at være irsk turist-æsel ...

Forskellige campingpladser

Der er ikke overvældende mange campingpladser i Irland, men de ligger så man sagtens kan planlægge sin rejse efter det. 

I mere turistede områder som f.eks. Ring of Kerry er koncentrationen også større. 

Vær opmærksom på, at de fleste pladser kun har åbent fra maj til midt i september. Få pladser er åbne hele året. Standarden er meget forskellig. Lige fra en græsplæne bag en pub - hvor man bruger pubbens faciliteter - til mere almindelige pladser med reception, facilitetsbygning osv. 

Servicen er i topklasse. At campere i autocampere er det mest almindelige i Irland. Prøv det, så ved du hvorfor.

Faktaboks

Turistinformation og godt brochuremateriale kan fås gennem Tourism Ireland.

Autocamperen lejede vi i Dublin lufthavn via udlejningsfirmaets hjemmeside. Her finder man også priser, der varierer lidt i forhold til sæson og type autocamper. 

Vi fløj med SAS, men tjek også andre selskaber. Priserne afhænger af tidspunkt og sæson.