Gode oplevelser i det nordøstlige Tyskland

En populær destination

I årets tre første måneder registrerede rejselandet Tyskland godt 520.000 danske overnatninger - en stigning på 24 procent.

Det går altså fint med den danske turisme til Tyskland, og man forstår det godt, når man rejser i landet.

Det er et velordnet land, priserne er fornuftige og så har man også forstået at gøre det attraktivt med interessante turistseværdigheder.

Hamborg - en overset storby

I Hamborg, som jeg for nylig besøgte, finder du både den elegante storby og en by, der viser den alternative livsform. Der er noget for enhver smag.

I St. Pauli-kvarteret ved Reeperbahn finder du et overdådig forlystelsesområder med vægt på nattelivet. Her er der fyldt med restauranter, barer, natklubber, stripbarer, jazzklubber, mv.

Ikke langt herfra ligger det sjove og alternative Sterchanze-område omkring Sternstrasse og Becksstrasse. Her finder du de små cafeer, den tyrkiske grønthandler og masser af graffiti på husfacaderne.

Det var også i det kvarter, at The Beatles i begyndelsen af deres karriere, som helt ukendte musikere, spillede på de mere ydmyge steder i et par år, inden de vendte tilbage til Liverpool og fik det endelige gennembrud.

Det store havneområde

Hamborg har store udviklingsplaner. Og den største af planerne kommer i høj grad turisterne til gode. Det er udviklingen af havneområdet, HafenCity-projektet.

Et kæmpeprojekt, det største af sin art i Europa, hvis formål er at udvikle en ny levende bydel langs Elben.

Denne nye bydel bliver ikke domineret af virksomheder og kontorer, som man ellers ser i så mange nyudviklede områder.

Det kender vi også til i København, hvor havnefronten domineres af store hoteller og virksomheder – og mangel på liv.

I Hamborg ønsker man en blanding af boliger, virksomheder, butikker, kultur, museer, cafeer og restauranter i dette nye område. Kort sagt: Folkeligt liv.

Og man er allerede godt i gang. Flotte bygninger skyder op. Et koncerthus står snart færdigt. 6.000 lejligheder til 12.000 beboere er godt på vej. Man regner med, at det hele står færdigt om 10 år.

For turisten er det allerede i dag rigtig meget at se på i det nye havneområde.

Midt i i HafenCity – på Koreastrasse 1 - ligger et fantastisk flot museum – International Maritime Museum Hamburg.

Her finder man verdens største private samling af maritime skatte, som fx 26.000 skibsmodeller, 5000 malerier og grafiske tryk, 1.5 mill. fotos, etc.

Museet er absolut et besøg værd.

International haveudstilling

Haveelskere fra hele verden vil indtil oktober i år strømme til den store haveudstilling i Wilhelmsburg, syd for Hamborg.

Her vises der moderne landskabsarkitektur fra mange forskellige lande i verden. Også Danmark er repræsenteret på udstillingen med en have lukket inde bag et plankeværk, som man så ofte ser det i Danmark.

Du bliver diskret ført rundt i området - gennem forskellige kulturer, klimaområder og beplantninger.

Orker du ikke at spadsere selv, er der også mulighed for at tage en højbane (med flere stop undervejs) rundt i det 100 ha.store haveområde.

Piraterne i Heide Park

Lidt syd for Hamborg i Soltau finder du Heidi Park, et kæmpe forlystelsesområde for børn og barnlige sjæle.

Alt er holdt i piraternes tegn. I Heidi Parks hotel – eller rettere pirathotel – er alle værelserne udstyret, som var man ombord på et piratskib.

I området er der masser af rutschebaner, rafting, klatrevægge, flodsejladser, bobslædebaner og mange andre forlystelser. Med entréen betalt er alt til fri afbenyttelse.

I hotellets restaurant er det accepteret, at børn er støjende og aktive.

Et eldorado for børn.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Tyskland på annevibekerejser.dk