Campingferie i Frankrig - Tour de France 2003, Le Bourg-d´Oisans - Gap (10/21)

Læs mere om Tour de France turen 2003 på AnneVibekeRejser.dk

Flot tur

Efter gårdagens etape lægger Tour de France ud med en lang sej stigning hele vejen tilbage til Col du Lautaret, hvor de kørte ned i går.

Det er flot rute, hvor vejen er rimelig smal, men dog med to spor.

Man kører næsten under bjergvæggen og fornemmer helt klart at vejen er hugget ind i bjerget.

Vi passerer også den enorme dæmning Bourg du Chambon. I dette område er vejret modsat i går meget finere, og vi kan se hele dalen. Flot.

Koldt på toppen

Vi er i god tid, så vi beslutter os for at køre op på Col du Galibier en gang til og se det hele fra den anden side, og i godt vejr. Det fortryder vi ikke, selvom der fortsat er koldt på toppen.

Der er noget meget fascinerende ved dette bjerg. Vi nyder udsigten i alle retninger. Beundrer de mange cykelryttere, der kommer op på toppen fra begge side og i alle aldre. Mænd på 60-70 år. Kvinder på 50-60 år. Det tager jeg hatten af for.

Min far cykler meget og ringer tilfældigvis på mobilen, mens vi står på toppen. Vi laver en aftale om, at vi skal ned og cykle på dette bjerg sammen. Vi får se om det lykkedes og frem for alt, hvem der kommer først. Haha. Der skal i hvert fald trænes hjemmefra.

Gennem Serre Chevalier området

Vi kører gennem hele Serre Chevalier området, hvor Rasmus og jeg har stået en del på ski. Modsat om vinteren er her fuldstændig dødt og stille.

I Briançon drejer vi fra hovedvejen og begynder opstigningen til Col d´Izoard, som viser sig at være helt umådelig smuk og på en anderledes måde end det vi tidligere har set.

Vi kommer fra nord og kører først igennem små landsbyer med mindre landbrugsdrift. Der er ret frodigt og grønt. Der er også rimelig stejlt (7-10%), men vejen er også rimelig bred, så det kører bare der ud af.

Eneste campingvogn

Vi når toppen, der ligger i 2.360 moh. Der er masser af mennesker på cykel, i turistbusser, i autocampere osv., men ingen i campingvogn.

Vi har i det hele taget ikke set en eneste campingvogn på de bjergveje vi har kørt. Og måske med god grund.

Det ville vi jo heller ikke selv have gjort, hvis vi var på ferie i området og havde base på en campingplads nede i dalen.

Selvfølgelig er det specielt at vi kører så meget og hele tiden fra A til B.

Forskellige landskaber

På den anden side af toppen, bliver vi virkelig overrasket. Når vi kigger til den ene side, hvor vi kommer fra, er der grønt og ret frodigt.

På den anden side af bjerget er landskabet ualmindelig anderledes.

Det ligner mest af alt et goldt månelandskab men er meget meget flot.

Vejret er oveni købet med os.

Lader bremserne afkøle

Flere steder rejser enkeltstående klippestykker sig lodret op i vejret.

Nogle af dem er op til 40 meter høje og det virker helt vildt. Et stykke af Frankrig jeg aldrig har set før og som jeg ikke vidste fandtes.

Nedkørslen er ret lang men med en forholdsvis jævn hældning på ca. 5%.

Vi stopper alligevel flere gange for at lade campingvognens bremser afkøle, så kan vi jo samtidig nyde landskabet og det gode vejr.

Vejen bliver smallere og smallere

Vi kører et langt stykke langs floden Durance og krydser søen, Lac de Serre Ponçon. Lige på den anden side skal vi op af en lille bjergvej til byen Appollinaire 1100 moh.

I starten går det meget godt, men vejen bliver bare smallere og smallere og er også rimelig stejl.

Der er masser af marker med landbrug, så jeg frygter, at vi pludselig møder en kæmpe landbrugsmaskine, selvom en personbil nu heller ikke kan komme forbi os. Vejen er kun trefire kilometer lang, men meget ubehagelig at køre på.

Mest af alt fordi vi ikke kan se på kortet, hvordan den udvikler sig. Vi kan dog se at der ligger en campingplads i byen, og det undrer mig, for den vej vi kører op af er absolut ikke for campingvogne.

Men det viser sig at være forkert - her kunne der godt være bedre skiltet.

Slutter i Gab

I Gab, hvor dagens etape slutter, finder vi en hyggelig campingplads med masser af græs, hvor Mathias kan boltre sig.

Vi sætter solsejl op for at få noget skygge og henter pizzaer.

Det er igen en herlig aften, hvor vi nyder campinglivets glæder. I morgen kommer vi til Middelhavet – et af nøglepunkterne på hele Tour de France.

På gensyn i morgen.

Få tips til bjergkørsel her

Vogntog og udstyr

Vi kørte i en Kia Carens CRDI 2,0 diesel, som trak særdeles godt.

Campingvognen var en Hobby Excellent Easy UFe med dobbeltseng, køkken, badeværelse og siddegruppe.

Solsejl fra Isabella.

Cyklen er af mærket Mosquito XPlicit.

Campingplads

Vi boede på
Le Colporteur (Bourg d'Oisans)
www.camping-colporteur.com

Læs mere om Tour de France turen 2003 på AnneVibekeRejser.dk