Børn vil på camping – spørg dem selv

Utrolig mange campingpladser har specialiseret sig i at gøre ferien helt perfekt. Først og fremmest er der legekammerater lige uden for døren, uanset om man bor i campingvogn, telt eller har lejet hytte eller mobilhome. For børn spiller det heller ingen rolle, hvilken nationalitet eller hudfarve legekammeraterne har. Det er legen, der gælder. For det andet er det yderst sikkert at færdes på campingpladserne, der er afspærrede.

Leg fra morgen til aften

Barndom handler om leg. På campingferien kan der leges fra morgen til aften. Enten i små grupper sammen med de legekammerater man har fundet på ferien eller ved at deltage i de aktiviteter, som pladsen arrangerer. Det kan være alt mellem himmel og jord: skattejagt, snobrødsbagning, indianerlejr, fisker for en dag og sportsturneringer mm. Fælles for det hele, er at alle kan være med, man lære ofte noget, mens man leger og sidst men ikke mindst er aktiviteterne ofte inkluderet i overnatningsprisen, så mor og far ikke skal have pungen op af lommen hele tiden.

Generte teenagere

Mens små børn let finder sammen og leger uden problemer, kan det godt kræve lidt mere for teenagere, der i starten er mere generte. Her er aktiviteterne endnu mere vigtige. Fodboldturneringer, natteløb, poolparty med sodavandsdrinks eller bål på stranden om aften er bare nogle af de "icebreakere", der gør, at de unge mennesker finder sammen. Når først kontakten er etableret, går det fint resten af ferien. Det er naturligt, at de unge mennesker gerne vil være længe oppe og hygge sig sammen. Det imødekommer mange campingpladser ved at have specielle opholdsrum for unge, der er under opsyn om aftenen. Når der skal være ro på campingpladsen, kan de få lov til at sidde på stranden.

Gå glad i bad

Det der betyder noget, når man har meget små børn med på campingpladsen er i højere grad de faciliteter, som pladsen har. Det være sig puslerum med badefaciliteter og god plads til f.eks. barnevogn og alle pusletingene. På gode børnepladser er børnenes faciliteter ofte dekorerede og har små og store brusere og toiletter, hvilket gør, at børnene synes det er langt sjovere at ordne badet og toiletbesøget på ferie end hjemme. Moderne campingpladser i udlandet og langt de fleste pladser i Danmark har i dag deciderede badeværelser, hvor hele familien kan gå ind sammen og hjælpe hinanden, ligesom man gør der hjemme.

Mad i udlandet

Med helt små børn som rejsekammerater, er der flere praktiske ting som melder sig. Mad, bleer og andre babyting skal med på ferien. Som udgangspunkt skal man tage alt med hjemmefra for at være sikker på at have det man er vant til, men husk også på, at der er små børn i alle lande og specielt i Europa, er der ingen problemer i at supplere på ferien. Børn i udlandet bruger også bleer og spiser babymos.

Generelle tips til børn på campingpladser

TØJ: Husk praktisk tøj og fodtøj til børnene.
FORVENT: At det kan være svært at få børnene hjem til spise- eller sengetider. Men det er jo bare et tegn på, at de hygger sig.
PRISER: Børn under 2 år er ofte gratis, og under 12 år under ½ pris. Nogle campingpladsorganisationer kører med systemer, hvor børn under 12 er gratis. F.eks. DCU.
PRAKTISK: Det er en god ide at have en eller anden form for pulsetaske eller rygsæk med til at de ting man skal have med i badet.
LEGESAGER: Selvom mange børnevenlige campingpladser har meget at byde på, så tag alligevel noget af børnenes eget legetøj med