Mad til børn i udlandet

Vi var selvfølgelig i tvivl om, hvad der kunne købes i Tyskland, Østrig og Italien, men Mathias er nu så gammel, at han godt kan få anden mad. Jeg gjorde det at jeg to med til 2/3 af turen, og gik ud fra at jeg kunne skaffe resten.

Selvfølgelig får udenlandske børn også børnemad, men nyt mad kræver ofte tilvænning, man skal ikke satse på, at man bare kan gå over til helt nyt kost fra den ene dag til den anden.

Mathias er ikke kræsen og han har efterhånden smagt en del forskellige ting, for jeg lader ham smage på meget. Det skal jo nok komme ud, hvis han ikke ka´ li´ det.

Jeg havde valgt den lette og lidt dyrere løsning hjemmefra, og havde købt færdigretter på glas, frugtmos på glas og pulverblandinger, som kun skal tilføres vand. Det er alt sammen mad som er let at have med at gøre, når man er på farten. Alle steder er det til at komme i nærheden af varmt vand til vandbad eller til at blande op med.

Undervejs supplerede jeg op med frisk frugt og brød, som vi alligevel købte til os selv. Havde frugtmosen sluppet op, ville det være ret enkelt at koge noget nyt af frisk frugt.

Priseksempler fra Tyskland

PLUS (supermarked)
Bleer af mærket Bon Bini, 7-18 kg, 62 stk., ca. 75 kr.
Vådeservietter af mærket Bon Bini, 80 stk., ca. 16 kr.
Vådeservietter af mærket Blue Moon, 25 stk. ca. 19 kr.
Ingen babymad i butikken.

ØSTRIG
Supermarked
Hipp økologisk, 4 mdr., stor 190 g, ca. 18 kr. lille 125 g, ca. 14. kr.
Bleer af mærket Pampers, 7-18 kg, 62 stk., ca. 72 kr.
Vådeservietter af mærket Hakle, 70 stk., ca. 13 kr.

ITALIEN

Supermercati Pam i Lastra a Signa og Fucecchio
Et kæmpe udvalg. Men maden er anderledes.
Flere müslityper og morgenmad som pulver
Frokost / aftensmad i breve, hvis er smart nok, fordi det er potioneret. Små glas med koncentrat at alle slags kød, okse, lam, kalv, hest, kylling, kalkun, 8 slags fisk, blanding af f.eks. lam/okse. Stort udvalg.
Bleer. Pampers og Up and Go som hjemme. Her er disse mærker også dyrere end andre måske lige så gode mærker. Vi købte Pinninni, som var helt ok og billigere. Bemærk at bleer til inkontinente voksne står samme sted. På pakkerne står "Per Adulte".
Alle priser er omregnet fra Euro (kurs 7,5)

Jeg købte lidt forskelligt og lod Mathias være forsøgskanin over et par dage. Alt blev spist med stort velbehag og uden rynken på næsen. Forskellige grønsagsmos med flere slags kød og fisk. Ikke på en gang med i flere variationer. Uden problemer, så når nu det er prøvet vil jeg en anden gang ikke slæbe alt med hjemmefra.

På vejen hjem kom jeg til at tænke på, at når jeg rejser er maden og de gastronomiske oplevelser en stor del af ferie. Gad vide om det er det samme for børn – højst sandsynlig ikke…..

Generelle tips til mad til børn i udlandet

• HANDLE: Det største udvalg finder du i de store supermarkeder. Flere købmænd som vi forsøgte os med, havde overhovedet ikke babymad eller bleer.
• UDVALG: I Tyskland og Østrig fandt vi babymad, der ligner det vi har i Danmark. Bare andre mærker. I Italien fandt vi ikke færdigretter på glas med undtagelse af frugt.
• PRISER: Priserne er lidt lavere end de danske.
• TANKSTATIONER: I ingen af de 3 lande fandt vi baby- eller børnemad på tankstationerne. Vi fandt kun brød og pasta.
• SPISE: Alt efter barnet størrelse kan det uden problemer smage på maden fra udlandet. Start altid med små mængder. Der er også stor forskel på hvor kræsne børn er.
• RATIONERING: Jeg gemte nogle af Mathias´ såkaldte livretter til hjemrejsen, hvor tiden godt kunne blive lidt lang i bilen.