Kulinarisk after-ski og velvære i franske Samoens

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Frankrig på AnneVibekeRejser.dk

Med udgangspunkt i "Det Gode Liv" positionerer den franske alpeby Samoens sig som skiresortet, hvor kulinariske oplevelser, ski og velvære går hånd i hånd.

Med direkte adgang til Frankrigs fjerde største skiområde, Grand Massif, er der garanti for snedækkede pister og godt skiløb.

Samtidig gør en lang række af aktiviteter og events Samoens til det optimale rejsemål for skiglade livsnydere.

Fokus på Det Gode Liv

"Les Semaines Bien-Vivre" (Det Gode Liv-ugerne) er tre årligt tilbagevendende uger, der hylder det gode liv og gastronomien i Samoëns.

Arrangementer som vinsmagning og ostesmagning samt muligheden for selv at tilberede en klassisk dessert under ledelse af Thierry Froissard, tidligere fransk Pâtisserie-mester, fortryller gæsternes besøg i Alperne.

Vær med til at fejre Det Gode Liv mandag til fredag i følgende uger: 2.-9. januar, 12.-19. marts og 9.-16. april 2016.

Samoëns’ årlige vinfestival "Vinavlerens uge" er et must for alle vinentusiaster.

I løbet af ugen gæster omkring 20 vinavlere fra hele Frankrig den billedskønne landsby med ét fælles mål: At give Samoens’ gæster og indbyggere velsmagende vinoplevelser i smukke omgivelser.

Blandt arrangementerne er bl.a. daglige after-ski vinsmagninger, der afholdes forskellige steder i byen.

Derudover kan besøgende, efter en god dag på ski, lære mere om vinavling og vintyper i en hyggelig og intim atmosfære, når vinavlere og -eksperter debatterer om vin og gastronomi.

Festivalen, der i 2016 afholdes for sjette år i træk, finder sted den 14.-18. januar.

Skøjtebane med udsigt

Selvom Samoens ligger i de franske alper, har byen også mange aktiviteter, der ikke involverer ski.

I november 2015 åbner en helt ny skøjtebane med inspiration fra moderne og nytænkende arkitektur i Samoëns. Banens konstruktion gør det muligt for skøjteløbere at nyde udsigten over bjergene fra isen.

Samtidig er der for nylig åbnet et aktivitetscenter ved navn River Bow lige i udkanten i byen med seks bowlingbaner, et forlystelses-rum samt en ny restaurant og bar, hvor hele familien kan have det sjovt.

Utraditionel velvære

Trænger man til at koble fra og lade op, er der flere afstressende velværeoplevelser i Samoëns - også af den utraditionelle slags.

Naturen omkring Samoens kan f.eks. opleves på en guidet Afghan walk, der er en særlig vandreteknik og en form for "aktiv meditation". Teknikken blev traditionelt praktiseret af nomader i højlandet og fokuserer på at synkronisere åndedræt og fodtrin for på den måde at kunne vandre hurtigere og længere uden at blive træt.

Drømmer man om at give sig hen til dansen, kan man prøve "danse présence", som er en speciel dans, hvor man skal lytte til sit indre og blot lade dansen komme ud. Lyt, nyd nuet - uden fordømmelse, formål og retning - og lad bevægelserne komme af sig selv.

Af øvrige utraditionelle velværeoplevelser kan nævnes taotisk mave-massage, som gør modtageren afslappet og glad, mens maven - som nogle forskere mener, er vores anden hjerne - beroliges for hver bevægelse.

Denne genopbyggende massage af de indre organer får efter sigende kroppen til at slippe negative energier.

Hoteltips

Samoens har et bredt udvalg af hoteller i forskellige størrelser, stilarter og prisklasser. Senest har Villa Rose og Laÿssia slået dørene op for alpebyens gæster.

Villa Rose er et luksuriøst boutique-hotel med komfort og afslapning i fokus. Hotellet har fem individuelt designede værelser med plads til max 12 gæster, hvilket gør hotellet intimt og servicen personlig.

På det charmerende Laÿssia i hjertet af Samoens kan familier bo i fuldt udstyrede lejligheder med rummelige værelser, balkoner og udsigt over alperne. Stedet har opvarmet indendørs pool, sauna, hammam og træningsrum.

Om Samoens

Samoens ligger i Rhône-Alpes-regionen i det sydøstlige Frankrig op til den fransk-schweiziske grænse.

Landsbyens placering ved Frankrigs fjerde største skiområde Grand Massif gør, at Samoens især er kendt for sine skisportssteder, men har også en lang tradition som sommerferiedestination for de franskmænd, der ønsker en aktiv ferie med højt til himmelen.

Samoëns har omkring 2.300 faste indbyggere, men på grund af turisterne, der besøger byen året rundt, er der på ingen måde tale om en støvet landsby.

Her finder man butikker, markedspladser, restauranter, kultur og events hele året. Byens hyggelige størrelse og det faktum, at biler er forbudt i byens centrum, gør Samoens til det ideelle valg for familier.

Samoëns ligger kun 1 times kørsel fra Geneves internationale lufthavn. Turen til Samoens er både hurtig og bekvem, lige meget om man er til kør-selv-ferie eller tager flyet direkte fra København til Geneve.

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i Frankrig på AnneVibekeRejser.dk