Efterårscamping i Alsace (1/2)

Læs flere artikler og se tv-klip om campingferie på AnneVibekeRejser.dk

Alsace - Frankrigs mindste region

Alsace er den mindste region i Frankrig og er tilmed meget afvekslende i naturen. Mod øst er Rhinen og grænsen til Tyskland. Dette store flodområde er helt fald og bruges primært til landbrug.

Mod vest findes bjergkæde Vogeserne og det er til gengæld uspoleret natur lige med undtagelse af bjergskråningerne, hvor de verdenskendte Alsace-vine dyrkes.

Mod nord finder du bl.a. de hyggelige kanalbyer, hvor livet omkring sluserne altid er et trækplaster.

Hovedstaden Strasbourg er både historisk interessant og stedet, hvor man opleve det moderne Alsace og en del af EU's hovedsæder.

Campingpladsen Claire Vacance ved Colmar

Den første campingplads jeg skal bo på hedder Claire Vacance og ligger ude på landet, så der er i den grad ro og fred.

Faciliteterne og servicen er i top. Der er rent og pænt og sågar skiltningen er på dansk.

De høje træer på pladsen giver fin skygge om sommeren. Om efterårets indhylles vi i de smukkeste efteråsfarver.

Camping Claire Vancacance er et fint udgangspunkt for de hyggelige byer i området.

Du kan besøge bjergbyerne Riquewihr, Ribeauville eller den større Colmar, der har bevaret sin helt egen identitet som en yderst vigtig historisk by i området.

Den undgik at blive bombarderet under 2. Verdenskrig, så de skæve bindværkshuse står intakte.

Hyggelige Colmar

Colmar er en by, hvor du tydligt ser, at man er tæt på den tyske grænse. Husene er typisk tyske med udsmykninger og blomsterkummer.

I Rue de Merchant - handelsmændenes gade - finder du flere små specialforretninger, hvor det er helt oplagt at købe nogle specialiteter med hjem og måske få smagt på den allerførste vin. Det er jo ferie og vi er i Frankrig.

I området Lille Venedig er der mange små restauranter, som ligger helt ud til kanalerne og byder på god mad i romantiske omgivelser.

Rundt i Vogeserne

Vogeserne er oplagt til udflugter. Pak bilen og kør efter næsetippen. Nyd de smukke landskaber uden for og stop her og der, hvor du har lyst.

Der er over 4.000 km afmærkede vandrestier i området, så en kortere eller længere gåtur er også en mulighed.

Vær opmærksom på at flere af vejene ikke egner sig til kørsel med campingvogn, så lad den endelig stå på campingpladsen.

Du kan vælge at pakke en picnickurv og nyde den medbragte mad i det fri eller du kan besøge de små gårde, der serverer hjemmelavede specialiteter.

Historiske "Maginotlinjen"

Maginotlinjen blev bygget i 1930'erne og er ca. 350 km lang. Forsvarslinjen skulle beskytte Frankrig mod naboerne i Tyskland.

Den fik dog aldrig en særlig betydningsfuld rolle, fordi tyskerne valgte at angribe et helt andet sted, der ikke var så bevogtet.

Forsvarsværket er opkaldt efter den franske krigsminister André Maginot.

Hvis du vil besøge det største åbne fort, skal du besøge Schoenenbourg. Du kan også besøge museet ved byen Marckolsheim, hvor du også kan parkere med campingvogn uden for museet.

Læs her næste del fra denne campingferie i Alsace

Læs flere artikler og se tv-klip om campingferie på AnneVibekeRejser.dk

Læs mere og få inspiration til ferie i Frankrig på AnneVibekeRejser.dk