Campingferie invasionskysten i Normandiet (2/6): Maleriske Honfleur

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Frankrig her

Honfleur på Côte Flerie

Selvfølge er moderne byer med stilren arkitektur og fashionable butikker noget for sig, men jeg er mere til det hyggelige og autentiske bymiljø, hvor man i små smalle gader kan gå og ose, finde en lille listig cafe eller restaurant med god mad og varm service. Disse steder er der mange af i Honfleur. Alene rundt om byens havnebassin er der masser af restauranter og cafeer. Selv om miljøet også er fyldt med turister i højsæsonen, er oplevelsen speciel.

Tid til det søde liv

Noget af det første vi gø, når vi kommer til Frankrig er at gå på crêperi (tynde pandekager). Der findes to slags pandekager: salé (saltede) og sucré (med sukker). Hvis du ikke er så sulten så gå direkte til de søde, så du ikke risikerer, at der ikke er plads. De saltede fås med skinke, ost, æg med mere. De søde fås med chokolade, is, flødeskum, sukker osv. Og ofte pyntes de med lidt grand manier eller allerhelst Calvados, der er en specialitet i Normandiet.

Honfleur var vigtig

Tidligere var Honfleur udskibningssted for ekspeditioner til bl.a. Canada. I dag er der mindre aktivitet i havnen og det indre havnebassin Vieux Bassin (gamle bassin) er i dag kun fyldt med lystbåde. Den mest dominerende bygning er La Lieutenance (Kongens Løjtnant), der ligger ved sluseporten og er fra 16.

Videre vestpå

Efter et par dage ved blomsterkysten med crêpes, calvados og hygge er det blevet til at fortsætte rejsen. Vi kører langs den smukke kyst, hvor strandene rækker så langt vi kan se. Der er god skiltning, så vi kan nyde udsigten i stedet for at sidde med hovedet begravet i kort. Vores næste destination er Cafe Gondrée, der var det første hus, der blev befriet under 2. Verdenskrig. Men huset er også interessant på andre områder.

Et godt rejsetip – noget med ost

Hvis du er meget interesseret i oste ligger byen Camembert i denne del af Frankrig og du kan følge en kortere "osterute", der starter i Livarot, hvor den kraftiglugtende ost også kommer fra.