Campingferie invasionskysten i Normandiet /Bretagne (6/6): Le Mont St-Michel

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Frankrig her

En enorm klippeø

Ca. 2 kilometer fra kysten rejser en enorm klippeø sig fra havet. Hele øen er tilbygget med huse og på toppen et mægtigt kloster og kloster kirke. Alt sammen bedre kendt som Le Mont St-Michel. Byen har kun 72 indbyggere, men besøges dagligt at 6-20.000 turister alt efter sæson. En dæmning forbinder i dag øen med fastlandet, men der arbejdes på en anden løsning, så det bliver en ø igen. Det er en speciel oplevelse at besøge stedet på alle årstider og vejrmæssige forhold får helhedsindtrykket til at ændre sig fra gang til gang.

Find perlerne

Både Rasmus og jeg har besøgt øen flere gange, men det er aldrig den samme oplevelse. Denne gang kommer vi om sommeren, hvor der er tæt af mennesker, så vi søger væk fra det smalle hovedstrøg, turisterne og souvenirbutikkerne midt i byen. Har man tid til at se hele øen kan de mange sidegader anbefales. Her finder du både lokale håndværkere, kunstnere og mindre overrendte cafeer og restauranter.

Vandet forsvinder

Forskellen på flod og ebbe er imponerende 12 meter, så to gange om dagen forsvinder havvandet omkring Le Mont St-Michel. Det giver mulighed for en hel speciel oplevelse. Man kan nemlig gå rundt om hele øen på havets bund. Vandreturen tager ca. 1 time, og kan gøres på bare tæer om sommeren. En uforglemmelig oplevelse, at se Le Mont St-Michel fra alle sider i al slags lys væk fra folkemængden.

Dejlige campingpladser

Der ligger en del forskellige campingpladser i området og kun i højsæsonen er det nødvendigt at reservere plads. Camping Haliotis, der ligger 9 kilometer fra Le Mont St-Michel, har bl.a. opvarmet pool, internet, ridning, fiskeri, tennis og cykeludlejning og kan derfor bruges som udgangspunkt til en kombineret ferieoplevelse, der varer mere end en dag. Gode autocamperfaciliteter. Området byder også på mange gastronomiske oplevelser, som vi ikke må glemme, men det er en hel anden historie ....

Her slutter vores rejse

Her slutter vores rejse for denne gang. Det har været endnu et spændende møde med et af mine favoritområder i Frankrig. Sammen med familien i autocamperen er en herlig måde at rejse på, fordi man hele tiden er sammen og kan snakke om det vi kører forbi. Autocamperen giver også en masse frihed til at køre som vi vil og hvorhen vi vil. Vi bestemmer selv og det giver en dejlig portion frihed.
Ferieformen skal bruges igen og igen – nu skal vi bare have fundet en ny destination.

Vær opmærksom på

Le Mont St-Michel har ekstrem dårlige forhold for gangbesværede og kørestol/klapvogn er umuligt.

Besøg også:
En tur til St. Malo kan anbefales, ligesom turen i høj grad lægger op til at besøge Invasionskysten i Normandiet med imponerende minder og historier fra D-dag 1945.

Hjemrejsen

Inden vi kører hjem skal vi lige forbi et par venner i Le Mêle sur Sarthe. Til hjemturen påregner vi ca. to dage, så har vi god tid til pauser undervejs. Ruten går over Paris, Köln og Hamburg. Vi kører ofte om natten, hvor Mathias alligevel sover. På den måde bliver den lange rejse ikke så hårdt for ham.

Læs flere artikler og se Tv-klip fra rejser i Frankrig her