IMG_7676.JPG

Tre stop i London

Google Map...

Hovedstaden i England er London. England er en del af Storbritannien. 

Befolkningstal: Ca. 53 mio. I Storbritannien ca. 65,7 mio. 

Areal: Ca. 130.279 km². Storbritannien ca. 242.495 km² 

Afstand fra Danmark: Ca. 957 km til London

Tidsforskel: 1 time efter

Mest besøgte attraktion: London samt Stonehenge.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: England

Turistinformation: Storbritannien

Tower of London og Tower bridge

Fra vi rammer den mægtige metropol Londons ydre grænse tager det mere end en time at komme frem til det ikoniske Tower of London, som vi ser udefra. Køen til billetlugerne er et par hundrede meter lang! 

Denne velbevarede middelalderborg, der blev påbegyndt opført i 1078, har fungerede som fort, fængsel og kongelig residens, og er i dag garnison og rummer bl.a. landets imponerende kronjuveler. 

Det var her at kong Henrik den 8. fik halshugget to af sine i alt seks hustruer (Anne Boleyn i 1536 og Catherine Howard i 1542), ligesom dronning Elisabeth d. 1. (datter af Henrik 8. og Anne Boleyn) fin henrettet sin kusine Marie Stuart i 1586. Spændende, men blodige historie. 

Vi har en times tid til egne oplevelser og forsøger at spadsere rundt om borgen, men bliver stoppet af politiet, da vi næsten er kommet hele vejen rundt. Om det var pga. den almindelige turisttrængsel eller anden årsag kunne vi ikke få oplyst og vi blev bedt om at spadsere hele den lange vej tilbage.

Tower of London ligger helt ud til River Themsen og herfra har vi et fint kig til et af Londons mest kendte bygningsværker Tower Bridge, der blev åbnet i 1894.

Covent Garden

Vores næste stop er ved Covent Garden, hvor frokosten indtages på pubben Freemasons Arms, inden vi spadserer forbi The Royal Opera og frem til det gamle grønttorv. 

I dag er Covent Garden en urban oase med butikker og pubber - og med en livlig underholdning i nederste etage. 

Det nærværende loppemarked er også interessant at bruge tid på.                                                                     

Et smut til Themsen og Trafalgar Square

Vi har så god tid ved Covent Garden, at vi beslutter os for at spadsere ned til Themsen, blot 10-15 minutters gang fra Covent Garden - hvor der er fint udsyn mod andre dele af London, bl.a. St. Paul’s Cathedral og det 165 meter høje London Eye (pariserhjul) samt det berømte klokketårn Big Ben ved Westminster.

Vi fortsætter til Trafalgar Square, der blev anlagt i første halvdel af 1800-årene og opkaldt efter Lord Nelsons sejr i 1805 ved Trafalgar, hvorfor der også står en 56 meter høj søjle med krigshelten på toppen. Trafalgar Square er i øvrigt omgivet af flotte bygninger med forskellige kunstmuseer.

Buckingham Palace

Tilbage i bussen fortsætter vi turen rundt i London forbi flere af denne metropols vigtigste seværdigheder og har dagens tredje stop ved Buckingham Palace - det kongelige slot i London - som vi ser fra pladsen foran bygningen.

Paladset blev bygget i 1703 af hertugen af Buckingham og kom først i slutningen af 1700-årene under de royale vinger. I 1837 - efter omfattende ombygninger - blev det kongelig residens, da dronning Victoria flyttede ind. 

På pladsen foran slottet ses en mægtig fontæne udført i marmor og med forgyldte bronze-engle på toppen - Victoria Memorial - der stod færdig i 1924.

Buckingham Palace er afspærret med et gitter og gitterporte, hvorpå man kan se det kongelige våbenskjold med løve og enhjørning og er beskyttet af gardere iført mørkeblå bukser, røde uniformsjakker og sorte bjørneskindshuer.                                                                                              

Hotel i bydelen Chelsea

Vores hotel Ibis Earls Court ligger i bydelen Chelsea, noget uden for de centrale seværdigheder, men blot ca. 30 minutters gang til Themsen, hvortil man lettest kommer ved at spadsere gennem kirkegården Brompton et par hundrede meter fra hotellet.

Ved havnefronten støder vi på Chelsea Wharf og Chelsea Riverside og her ligger en række pittoreske husbåde. 

Fra broen Battersea Bridge kan vi igen iagttage livet på Themsen og skue ind mod bygningerne i centrum.

Denne aften er der afskedsmiddag på hotellet, inden vi i morgen flyver fra lufthavnen i Gatwick tilbage til Danmark med "kufferten" fyldt af indtryk fra rejsen "På opdagelse i Storbritannien".