Skæve musikere og spændende kunst på South Bank London

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i England her

Londons store øje

Dagens første stop ligger lige om hjørnet, på Themsens bred, ud for den smukke gamle County Hall.

Europas største pariserhjul, London Eye, er nærmest et must, når man er i byen.

Der er noget særligt over at komme til vejrs og se byen fra oven, og fra hjulets 135m højde, får man virkelig et indtryk af hvor stor byen er.

De 32 airconditionerede gondoler, der hver repræsenterer en af Londons bydele, har hver plads til 25 personer, også uden at det føles krampagtigt og klaustrofobisk.

Jeg nyder udsigten på hele den ca 1/2 time lange tur, i det store pariserhjul, der mest af alt ligner hjulet på en cykel.

Liv og glade dage på Queens Walk

Min tur fortsætter ned langs Themsen, på det brede stisystem der hedder Queens Walk.

Jeg kigger ind ved flere af de spændende gallerier og butikker ved Southbank Centre, der med the Royal Festival Hall, Queen Elizabeth hall, og the Hayward Gallery, dagligt lægger rammerne til kunstudstillinger, teater, litteratur og koncerter i alle afskygninger.

Under Waterloo Bridge ser jeg også BFI Southbank, det tidligere National Film Theatre, der hører under British Film Institute. Her kan man se film fra hele verden, både indie film og ikke engelsk-sprogede film. Hvis man som jeg er filminteresseret, stedet helt sikkert et besøg værd.


I underetagen af BFI Southbank, finder man også en stor anlagt skate-park, der udsmykket med grafitti, lægger rammerne for halsbrækkende stunts, på skateboard og cykel.

Det store bogmarked

Uden for BFI Southbank, er hele min tur dog ved at nå til vejs ende og jeg er meget tæt på at få ekstrem overvægt til min bagage.. Her opdager jeg nemlig det store marked for brugte bøger..

Her findes simpelthen alt fra billige knaldromaner og børnebøger, til bøger om boligindretning og design.

Priserne er meget overkommelige, da det jo drejer sig om brugte bøger. Så hvis man ikke har noget imod at læse på engelsk, er der mange spændende fund at gøre.

Det er en blandet flok der besøger bogmarkedet, og jeg ser alt lige fra punkeren med ansigtet fyldt med piercinger, den fine ældre herre med bowlerhat og den smarte studine, på udkig efter en bog om italiensk design. Alle glæder de sig over de mange litterære værker.

Humoristiske sange fra Themsens bred

Et par hundrede meter længere fremme, ved OXO Tower Wharf, kan jeg høre musik fra flodbredden.

Det er musikeren Tim Siddall, der under kunstnernavnet Flame Proof Moth (brændsikkert møl red.) har slået sig ned på en liggestol, med hans guitar, en mikrofon og en forstærker.

Flame Proof Moth spiller en blanding af politiske protestsange, godt krydret med en god blanding af humor, og der er mange der stopper op for at lytte med.

I sommermånederne kan man ofte opleve Flame Proof Moth spille, mens han står i vand til livet, ude midt i Themsen.

Uanset politisk ståsted, og musikalske præferencer er det en ret sjov oplevelse, der giver turen lidt ekstra krydderi.

Se billedserien fra South Bank London her

Centrum for kunst og design

Sulten har sneget sig ind på mig og jeg beslutter mig for at snuppe en bid mad og en drink på OXO Tower Bar. En gang Fish'n'chips skal man jo prøve når man er i England, og det bliver ikke dårligere af at blive skyllet ned med en af husets øl.

Baren ligger, med skøn udsigt over Themsen, i den gamle oksetern fabrik OXO Tower, der i dag er blevet ombygget til et dynamisk center for kunst og design. Det er her man er hip med de hippe.

Efter maden tager jeg et kig rundt i de mange gallerier og og små designbutikker, hvor man kan finde det hotteste af det hotte. Jeg finder sågar en butik med dansk design! Ja hvorfor ikke?

Da min trang til kunst er mættet, vender jeg næsen hjem mod hotellet.

Det er ved at være sidst på dagen, og i morgen skal jeg se London fra et 2. verdenskrigsperspektiv.

Læs den sidste artikel i serien om turen til South Bank London her

Læs flere artikler og se tv-klip om ferie i England her