Palm Springs - legeplads for kendisser, Californien, USA
Log ind Log ind
Palm Springs - legeplads for kendisser

Palm Springs - legeplads for kendisser

Hen på eftermiddagen er vi fremme ved hotel Palm Mountain Resort i byen Palm Springs, der ligger som en oase i den californiske ørken ved foden af San Jacinto-bjergene.

Thomas Sørensen

Thomas Sørensen

Rejseskribent

Tilføj favorit

Afkøling i poolen eller ...

Vi er kommet fra varmt vejr i Joshua Tree nationalpark og hvad oplever vi her - termometeret nærmere sig 40 grader C. Heldigvis har hotellet en pool, der tiltrækker gæsterne som fluer på en marmelademad. Og er man ikke til lunkent vand fyldt med andre mennesker, kan man slappe af på den skyggefulde altan foran værelset og få noget koldt at drikke. Men trods den ekstreme hede vil vi nu alligevel forsøge at få et indtryk af, hvorfor Palm Springs populært kaldes for "Millionærernes Legeplads", så vi vover os ud i byen.

Kendissernes feriested

Allerede i 1886 byggede man det første hotel i denne ørkenoase, hvor palmerne svajer i den lette brise. I begyndelsen af 1900-årene søgte kurgæster hertil for at nyde varmen og det behagelige klima med 330 solskinsdage om året og en temperatur der sjældent når under 20 grader C. I 1920'erne og 30'erne begyndte også Hollywood-stjerner at bygge sommerhuse i området - ofte i modernistisk, eksperimenterende arkitektur, som man stadig kan se - den såkaldte ørkenmodernisme. 
I Palm Springs kunne kendisser som Elvis Presley, Frank Sinatra og mange andre være i relativ fred for pressen og offentligheden, og nærheden til Los Angeles og Hollywood gjorde det bekvemt at have et feriehus her. I 1970'erne begyndte en del pensionister at bosætte sig permanent i byen, som derved skiftede karakter fra at være ferieby til at være en rigtig by. 
I dag tiltrækkes også mange turister af det behagelige klima, den gamle Hollywood-charme og den afslappede livsstil - og ikke mindst de mere end 100 golfbaner, der ligger spredt i området.

På bytur i Palm Springs

For at få et overblik over byen starter vi med at gå til nærmeste P-hus og se det hele lidt fra øverste etage. Det meste af den centrale bydel består af lave bygninger placeret mellem et hav af palmer og omgivet af de tørre og nøgne San Jacinto Mountains.
I bymidten finder vi masser af butikker, restauranter og cafeer, gallerier samt et teater og et kunstmuseum - Palm Springs Art Museum - der desværre holder lukket denne dag. På hovedgaderne Palm Canyon Drive og Indian Canyon Drive sprøjter afkølende, forstøvet vand som små skyer ud af dyserne både ved butikker og restauranter. Byen har også en "Walk of Fame" med stjerneformede fliser i fortovet med navnene på nogle af byens kendisser. På torvet er masser af blomster, som tiltrækker de lynhurtige kolibrier. 
Da der ikke er madservering på vores hotel, finder vi i den tempererede aften ind i den mexicanske restaurant Maracas, hvor vi hygger os med udendørsspisning, som også denne gang er rigtigt godt. Mexicansk mad tager man sjældent fejl af! Restauranten ligger lige over for Ruby'e Dinner, hvor vi næste morgen spiser morgenmaden, inden vi fortsætter rundrejsen til englenes by - Los Angeles.

Fakta om USA

Hovedstaden i USA er Washington D.C. og største by er New York.

Befolkningstal: Ca. 325 mio.

Areal: Ca. 9.833.520 km²

Afstand fra Danmark: Til New York City: 6.197 km. Til San Francisco: 8.797 km.

Mest besøgte attraktioner: Storbyer og nationalparker

Mere information:

Rejsebureau: Albatros Travel

Turistinformation: USA