10 steder du skal opleve i Tunesien
Log ind Log ind
10 steder du skal opleve i Tunesien

10 steder du skal opleve i Tunesien

Tunesien er kendt for pålideligt solskinsvejr og indbydende strande, men landet har meget andet at byde på. Som følge af påvirkning fra både øst og vest er landets kulturarv så rig. Her er 10 spændende historiske steder at udforske i Tunesien.

Rasmus Schønning

Rasmus Schønning

Fotograf

Tilføj favorit

Oldtidsbyen Karthago

Kun 15 kilometer fra Tunis ligger Karthago, en af verdens mest berømte oldtidsbyer. Byen blev grundlagt af fønikerne omkring år 800 f.Kr. og var Romerrigets ærkefjende. Romerne endte med at jævne byen med jorden i år 146 f.Kr., hvorefter de byggede oven på de fønikiske ruiner. Karthago er på UNESCOs verdensarvsliste, og der er et enormt område at udforske, fra Byrsahøjen til de termiske bade. Om sommeren bruges amfiteateret til koncerter og teaterforestillinger under International Festival of Carthage.

Byen Dougga

Templer, teatre og huse er bemærkelsesværdigt velbevarede i Dougga, en by der engang havde 30.000 indbyggere. Det gør det nemt at forestille sig hestevognene trille ned ad gaderne (der er stadig hjulspor i stenene) og livet på de fine badeanstalter. Dougga blev grundlagt af berberne, men blev besat af romerne omkring 200 f.Kr. Byen har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1997.

Bulla Regia

Bulla Regia i det nordvestlige Tunesien giver besøgende et unikt indblik i hverdagen i det romerske imperium. For at beskytte mod den brændende varme blev husene bygget nedsænket i jorden. Indenfor kan man stadig se de farverige mosaikker, der har prydet vægge og gulve i årtusinder. Der er et lille museum tilknyttet udgravningen. 

Utica

Utica i det nordlige Tunesien blev grundlagt som en havneby, men ligger i dag et stykke inde i landet, da kystlinjen har rykket sig siden oldtiden. Mange af husmurene står endnu, og der er flere mosaikker i fremragende stand.

Gigthis

Tæt på Djerba på Middelhavskysten levede indbyggerne i denne by et komfortabelt liv på grund af omfattende handel med grækerne og egypterne. Midt i byen står det imponerende forum omgivet af religiøse og administrative bygninger.

El Jem

Det imponerende romerske amfiteater El Jem, der engang kunne huse 35.000 tilskuere, ligger kun en times kørsel fra turistbyerne Monastir og Sousse. El Jem er særdeles velbevaret, og fra toppen af tribunerne kan man næsten mærke suset, der gik gennem mængden, når gladiatorerne bekæmpede hinanden og vilde løver i arenaen.

Tubernuc

Masseturismen har endnu ikke fundet vej til Tubernuc, hvilket gør dette til det perfekte sted at forestille sig livet, som det var i romertiden.  Bade og offentlige bygninger fra det første århundrede er blevet fundet i denne arkæologiske udgravning, som ligger midt i den nutidige landsby Ain Tébournouk.

Chemtou

En gammel romersk stenvej leder fra Chemtou til Middelhavet. Den blev bygget til at transportere dyrbart marmor fra byens stenbrud til romerske byer over hele imperiet. Ruinerne i Chemtou er op til 1500 år gamle og omfatter stenbrudsarbejdernes huse. Et museum på stedet fortæller historien om denne fascinerende oldtidsby.

Kerkouane

Som verdens eneste tilbageværende eksempel på en punisk by er Kerkouane en enestående attraktion. Byen blev sandsynligvis forladt af fønikerne da romerne erobrede området, men i modsætning til de fleste andre oldtidsbyer blev den aldrig genopbygget. Arkæologer har bevist, at byen var velstående på grund af sin produktion af farvestoffer og figurer.

Sbeitla

I romertiden var området omkring Sbeitla i det centrale Tunesien meget velhavende på grund af sin produktion af olivenolie. Denne oldtidsby er kendt for sine tre templer dedikeret til Juno, Minerva og Jupiter. Der er også et teater, kirker og en triumfbue.