502 PICT0079.JPG
Rundrejse

Costa Rica - med sprudlende diversitet

Billede af Thomas Sørensen
Google Map...
Costa Rica

Hovedstaden i Costa Rica er San José. 

Befolkningstal: Ca. 4,9 mio.

Areal: Ca. 51.100 km2

Afstand fra Danmark: Ca. 9.519 km.

Største turistattraktioner: Nationalparkerne med et rigt dyreliv samt Arenal-vulkanen

Mere information:

Rejsebureau: Jysk Rejsebureau

Turistinformation: Costa Rica

Det mangfoldige Costa Rica

Vi ankom til Costa Rica en varm eftermiddag. Lufthavnen lå i en ganske civiliseret del af landet, hvor omgivelserne mest af alt mindede om det sydlige Frankrig. Men efter 20 minutters kørsel, snoede vejen sig igennem det mest frodige, bakkede landskab, man kan forestille sig. Langsomt, men mærkbart, ændrer omgivelserne sig. Buske bliver til kaktusser, spurve til tucaner, grønt til mere grønt. Vejen til den lavtliggende Stillehavskyst fører dig langs slumrende vulkaner, tætte regnskove og brusende floder og munder ud i et væld af uudforskede, såvel som pulserende strande.

Havet og skildpadderne

Havet bugner af skildpadder, hvaler og surfere. På strandene er der lilla krabber, hvidt sand og lokale, der sammen med turister, nyder det solrige klima på vestkysten. Du kan få alt i Costa Rica, det er kun dit temperament, der bestemmer, om du skal drikke kølige mojitos på en livlig strandbar, eller nyde en solnedgang på en øde strand, hvor havets brusen er den eneste lyd i miles omkreds. Costa Rica byder dog på meget mere end paradisstrande - den tætte jungle huser det mest varierede dyre- og planteliv. Giftige frøer i et væld af farver, usynlige jaguarer og imponerende tucaner fylder junglen med lyd, mens planternes rolige farver bejler til dine øjne.

Det lyder for godt til at være sandt, men det stopper ikke her. Landet byder endvidere på en række nationalparker - både under havet, langs kysterne og i bjergene. 
Havskildpadderne er en truet dyreart, men her i Costa Rica gør de lokale "Ticos" meget ud af beskytte dem. Der er derfor rig lejlighed for at arbejde frivilligt i en af de mange nationalparker, der har som formål af beskytte dyrene. Tortuguero National Park og Manuel Antonio National Park er de bedste og mest kendte parker at arbejde frivilligt i.

Højlandet med vulkaner

I højlandet, der deler landet i to, ligger en række imponerende nationalparker, der hver især har sin egen vulkan som omdrejningspunkt. Den mindst kendte er Tenorio National Park. Vejen dertil er besværlig, men der venter en helt unik, farverig oplevelse. To brune, snuskede floder mødes, og en kemisk reaktion resulterer i en mælke-blå flod, der sniger sig gennem knaldgrønne skove og udover brusende vandfald. Volcan Poas, Irazu og Arenal er de andre tre kæmper. Poas byder på konstante små udbrud af gasser og damp. Fra Irazu kan man se den caribiske kyst og Stillehavskysten på samme tid, hvis vejret er klart. Volcan Arenal er altid i udbrud, så om natten kan man se lavaen smyge sig ned af den store vulkan. En enestående og helt fantastisk oplevelse, du ikke finder mange steder i verden. Costa Rica - den rige kyst, lever i allerhøjeste grad op til sit navn. Det eneste, der mangler, er endnu et besøg.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser