IMG_4066.jpg

På krydstogt med Oasis of the Seas (2/2)

Jamaica – Dag 4

Skibet lægger til ved Falmouth, på den nordlige del af Jamaica, og selvfølgelig kan vi på ingen måde nå at se ret meget på en dag, men vi kan få en lille smagsprøve af landet. 

Oprindeligt var Falmouth en vigtig by inden for sukker- rom- og slavehandel og idag er Jamaica stadig en stor eksportør af rom. En populær souvenir fra øen, er derfor også en flaske god Jamaica rom, der kan købes billigt i den toldfrie del af krydstogtshaven, hvor man også kan finde spændende lokale håndværk og beklædningsgenstande. Her kan man også smage det lokale Jerky eller slukke tørsten i mælken fra en frisk kokosnød.

Når man bevæger sig uden for krydstogtshaven, kommer man direkte op i Falmouth by, der hovedsageligt består af gamle spændende bygninger. Mange af de gamle bygninger er helt tilbage fra starten af 1800 tallet. Helikoptertur over Oasis of the Seas

Jamaica er en meget grøn ø. En måde at opleve hvor frodige øen er, er at se det hele lidt fra oven, på en udflugt med helikopter. 

Fra helikopteren kan man virkelig se hvor grønt der er. Mange steder ser man kun lige enkelte huse stikke op mellem træerne, som små øer i et grønt hav.

Helikopteren flyver også et smut henover Oasis of the Seas, så man kan se skibet fra en helt ny vinkel. Hun er ikke mindre spektakulær set oppefra.

På Jamaica er der i det hele taget arrangeret mange forskellige udflugter, blandt andet historiske rundvisninger, og man kan også komme på en tur op ad de berømte Dunns River Falls vandfald, der ligger smukt omkranset af skov.

Ud at svømme med delfiner ved Dolphin Cove

Vi har altid elsket delfiner, så vi tager med ud til Dolphin Cove, hvor vi kommer ud at svømme med delfinerne. 

Efter et lille show får vi lov at komme i vandet, hvor de legesyge dyr, kommer hen og hilser, med kys og vandsprøjt. Vi får også lov til at prøve at blive trukket gennem vandet af delfinerne. Det er en stor oplevelse.

Da solen er ved at gå ned, forlader vi Jamaica og sejler videre mod krydstogtets næste mål, Cozumel i Mexico.

Fra Jamaica til Mexico – dag 5

I dag skal vi igen sejle på havet hele dagen. Vi sejler tæt forbi Cuba, men ellers ser vi ikke land denne dag. 
Vi nyder til gengæld udsigten og alle aktiviteterne om bord. Vi må også indse at vi ikke kan nå det hele på en uge, men det gør ikke noget. Vi når det vi når.

På sportsdækket finder man mange aktiviteter. Der er udover den populære boldbane, også mulighed for at komme op i højderne, på den 14m høje klatrevæg. 

8 etager over boardwalken kan man også få udfordret højdeskrækken med en svævebane. Godt nok er den ikke så højt oppe som på Labadee, men man kan stadig føle adrenalinsuset. 

Bagerst på sportsdækket finder man to surfsimulatore, der virkelig udfordrer balancen. Skulle det mod forventning blive dårligt vejr, kan børnene gå i forskellige klubber og vi kan gå ind i det store fitnesscenter eller wellness center.

Shopping, børneklub og masser af mad

Det er ikke kun når man er i land på de forskellige destinationer, det er muligt at handle taxfree. Det kan man nemlig også ombord på skibet, på Royal Promenade deck. 

Der er simpelthen mulighed for at købe alt fra smykker og ure til tøj og spiritus i de taxfree butikker. Fra Royal Promenade deck, kan man gå videre ud på Boardwalken, der er indrettet som en amerikansk by fra 1950'erne. Her finder man en donut shop, en slikbutik og en stor isbar, som børnene HELT sikkert sætter pris på.

Hvis man har brug for et lidt mere mættende måltid, finder man også Johnny Rockets, der er en '50'er inspireret Diner og burgerbar. 

Har man brug for lidt tid for sig selv, uden børnene, eller har børnene lyst til at lege med andre på deres egen alder, kan de ganske gratis komme i en af de mange børneklubber ombord. 

Børneklubberne er inddelt efter alder, og aktiviteterne er tilpasset børnenes alder. F.eks. er der mulighed for at tegne og male, men de lidt ældre børn kan også lære om naturen og være med til spændende fysikforsøg, eller slå sig løs i børnediskoteket. 

Mexico – Dag 6 - Maya ruiner og skønne strande

Vi vågner i kahytten med udsigt til Cozumel i Mexico. I dag skal vi på udflugt til den gamle maya ruinby i Tulum, der ligger på fastlandet.

Tulum blev bygget af mayaerne og havde sin storhedstid i 14-1500 tallet. Byen fungerede som havneby og handelscentrum for hele mayacivilisationen. 

Man handlede blandt andet med kobber og obsidian, helt frem til midten af 1500 tallet, hvor de spanske conquistadorer kom til landet, og mere eller mindre ødelagde mayacivilisationen. 

Maya folket stadig den dag i dag og Maya sproget tales stadig af en større del af lokalbefolkningen. 

Tulum er noget helt særligt, fordi det er nogen af de bedst bevarede ruiner fra Mayaernes storhedstid.

Verdens bedste strande og strandbarer

Ikke langt fra ruinbyen, ligger nogen af verdens bedste strande, med det klareste turkisblå vand, og spændende koralrev. 

I koralrevene er der et stort udvalg af tropiske fisk, så en dykkertur, eller en tur med en båd med glasbund kan helt sikkert anbefales. 

Er man mere til byliv, kan man i stedet tage ind til Cozumel by. Her kan man købe lokalt kunsthåndværk eller håndrullede cigarer. Vær dog opmærksom på at hvis du køber cubanske cigarer, kan du komme i problemer med det amerikanske toldvæsen. 

Er man mere feststemt, er Cozumel by helt sikkert også stedet at slå sig løs. På byens mange barer og diskoteker er der liv og glade dage, og det samme gælder de mange strandbarer. 

Men husk på at holde øje med tiden, så man ikke bliver efterladt i havnen. Skibet sejler på klokkeslet.

Perfekt afslutning på 150 Central Park

Det er den sidste aften om bord og vi er helt høje af alt det vi har oplevet. 

Stort set al mad om bord er inkluderet i rejsens pris, dog ikke gourmet restauranten 150 Central Park, der ligger i Central Park. Central Park er skibets grønne område, hvor der er plantet over 12.000 levende træer og planter. 

Alt den mad vi har fået på rejsen har været god, men på 150 Central Park, er det bare lige en tand bedre. 
Man betaler en lille merpris for at spise her, så det er helt frivilligt, men bestemt alle pengene værd. 


Vi afslutter en suveræn ferie dag med udsigt til klar stjernehimmel, havets brusen i øerne og 25 grader, selvom klokken er ti om aftenen.

Tilbage til Florida – dag 7

Den sidste dag nyder vi på havet med afslapning og lidt aktiviteter. Det mest suveræne på Oasis of the Seas er at man kan holde lige nøjagtig den ferie, man har lyst til. 

Uanset hvordan man gør, kan man ikke nå alt det der er om bord. Vi er også meget imponerede over servicen, der er enestående – altid lige ved hånden, smilende, professionel og personlig. Sidst men ikke mindst så klapper alt. 

Mad er der i rigelige mængder af, aktiviteter og top underholdning som skøjteshows, broadwayshows, stand up osv er der også mere af end, hvad man kan nå at se.

Og så står man aldrig i kø, eller mangler en liggestol eller noget at drikke og det er i sig selv imponerende med over 6.000 passerer om bord.