;
IMG_0774.jpg

10 steder du skal opleve langs Highway 1 i Californien

Mulighederne langs den legendariske kyststrækning er uendelige, så for at gøre planlægningen lidt lettere, byder vi her på 10 steder du skal opleve samt et par afstikkere på Highway 1.  

1. San Francisco

San Francisco er et helt kapitel for sig og her bør du afsætte min. nogle dage, før du kører videre. Bohemelivet, den smukke bugt, fængslende Alcatraz, fantastiske udsigter over Golden Gate Bridge, sporvogne og sælerne ved Pier 39 er bare nogle få eksempler på byens mangfoldighed. Derudover er Sonoma County med flere end 400 vingårde lige nord for byen.
San Francisco Pier 39 med sæler

En afstikker til Yosemite Nationalpark
Yosemite National Park er absolut en afstikker værd med den storslåede natur, hvor mørke klipper fletter sig sammen med grøn flora og hvide vandfald. Yosemite og Mariposa er bjergtagende områder og Ahwahnee-historien er spændende. Nationalparken er fyldt med smukke og enorme vandfald, og fra Tunnel View får du en enestående udsigt over de kendte landemærker, Half Dome og El Capitan. 
El Capitan i Yosemite National Park

2. Kæmpefyren i Big Basin State Park

En afstikker til Mendocino ville være den ideelle løsning, men hvis det ikke er muligt, så er et stop ved Big Basin et absolut must. Stræk benene på den to km. lange Redwood Trail og oplev hvordan det er at føle sig meget lille ved siden af disse enorme træer.

3. Surfing i Santa Cruz

Den afslappede kystby Santa Cruz er en rigtig surferby. Atmosfæren er meget afslappet og bølgerne høje. Tag til stranden tidlig morgen, når bølgerne brækker på det helt rigtige tidspunkt for surferne, og se vandet være næsten sort af surfere, der får det bedste ud af dagen. Byen byder også på Santa Cruz Surfing Museum, der udstiller samlerobjekter og viser surfingens historie.

4. Monterey Bay Aquarium

Start dagen på Wharf Marketplace og få en solid morgenmad tilberedt med lokale, friske råvarer.Besøg derefter det verdenskendte Monterey Bay Aquarium er bygget ovenpå en gammel sardinkonservesfabrik med udsigt over Stillehavet, og det er en af Californiens mest populære attraktioner. Ikke mindst på grund af den tre etager høje tangskov, de glubske hajer, det smukke goppelbassin, og det børnevenlige bassin, hvor du kan røre ved søpølser og rokker. Afsæt min. 2-3 timer til besøget.

Monteray Bay Aquarium5. 17-Mile-Drive

17-Mile-Drive er flere gange endt på lister over de 10 smukkeste køreture i hele USA, og med god grund. Den naturskønne rute bugter sig gennem det velstående Pebble Beach, og for hvert sving på vejen, er der en fantastisk udsigt. Det er en privat vej og det koster 10,25 $ (2018) pr. bil at køre turen, men det er alle pengene værd. Er du til golf, så Tee off på Pebble Beach Golf Links, der ifølge det anerkendte magasin GolfDigest er USA’s bedste offentlige golfbane.

6. Kunstneriske Carmel-by-the-Sea

Carmel-by-the-Sea blev anlagt som en ferieby og kunstnerkoloni, og byen har bestemt tiltrukket nogle store kunstnere gennem tiden - arkitekten Frank Lloyd Wright, skuespilleren Doris Day og multikunstneren Clint Eastwood har alle søgt tilflugt i denne hyggelige, eventyragtige, lille by.

7. Brixby Brigde og Henry Miller i Big Sur

Ingen ord kan beskrive det rå og uslebne stykke land omkring Big Sur, hvor Highway 1 også kan være lukket pga. jordskred. Denne strækning af Highway 1 er den mest betagende og Brixby Creek Brigde, der stod færdig i 1932, er den største af sin slags. Hvis du kun har tid til at køre et lille stykke af Highway 1, så skal det være her. Området har inspireret kunstnere som f.eks. forfatteren Henry Miller i flere årtier. Byen er yderst charmerende om end meget lille. Du kan f.eks. besøge Henry Miller Memorial Library, hvor Henrik Miller boede fra 1944-1962.

Brixby Brigde på Highway 18. Hearst Castle

Mediemogulen William Hearst ville have et slot og byggede en overdådig villa på toppen af en bakke. Hearst ville have en inspirerende park fyldt med kunst, en swimmingpool i olympisk størrelse, romerske bade, en privat zoologisk have og en flot villa, hvor han kunne holde fester for Churchill og Chaplin – og det fik han. Brug et par timer på at opleve historien og overfloden på "slottet". 

9. Santa Barbara Urban Wine Trail

Den American Riviera er en solbeskinnet, hyggelig by omgivet af smukke vinlandskaber, der producerer lækre og anerkendte vine. 
Det bedste ved det er, at lokale vinentusiaster har sammensat en vinrute, der slår et smut forbi flere smagerum i byen, der serverer lokalproduceret vin.

Afstikker fra Santa Barbara vinland
Santa Barbara vinland er et must på turen. Filmen Sideways fejrer i 2014 sit 10-års jubilæum, så en Sideways Tour er næsten selvskrevet. Turen besøger mange af de steder, der blev vist i filmen, som Santa Maria, Santa Ynez Valley, og den danske by Solvang.

10. Los Angeles med det hele

Ligesom San Francisco er Los Angeles også en by, der har meget at byde på og du kan selv blande oplevelserne alt efter og du vil på stranden, være aktiv, kulturel eller underholdes i en af de mange temaparker. De klassiske attraktioner som Sunset Strip og Santa Monica Pier er et besøg værd, men Los Angeles har endnu mere at byde på, hvis du går bag kulisserne. Abbot Kinney, der ligger lige bag Venice Beach, er et af de mest trendy områder med boutiquer, kunstgallerier og caféer. Få en rigtig showbiz-oplevelse og bliv tilskuer på nogle af de helt store talkshows. 
Disney i Los Angeles

Afstikker til Palm Springs og Joshua
Ørkenoasen Palm Springs er kendt som en luksuriøs ferieby for de rige og kendte fra Los Angeles.
De naturlige kursteder, den smukke Escena golf course, og den særlige arkitektur, desert modern, er stadig til stede i byen, men de seneste år har byen fået en renæssance som en hip by til weekendturen, dels på grund af den meget populære Coachella Festival. 
Også Joshua Tree National Park, hvor de usædvanlige Joshua-træer og gigantiske kampesten ligger spredt midt i ørken, er et besøg værd.
Joshua Tree Nationalpark