Artikel_Puzsta_08 (5).jpg (1)

Campingferie langs Donau - hovedstaden Budapest

Ankomst til Budapest

Vi ankommer til campingpladsen Római Camping der ligger i Budapest. Det er en ganske fin plads med det man lige mangler og så ligger den ikke langt fra Donau floden. Da vi er på plads går vi en tur op i den gamle bydel, hvor der er lidt cafeliv og et par kirker der skal udforskes. Efter en god frokost kører vi til paprikamuseet og et folkemuseum som er knap så interessante efter min mening, men timerne på pusztaen hos Bakodpuszta, tæt på byen Kalocsa, retter op på hele oplevelsen. 

Ungarsk Puszta show

Den ungarske Puszta er et enormt område der hovedsageligt består af græssteppe, og gennem tiden har været brugt til opdræt af kvæg. Ved et Puszta show viser de ungarske cowboys deres færdigheder med og på hest. Hestene var før i tiden deres et og alt, når de red ud over den ungarske puszta. Uden hest var de intet. De spiste, sov og arbejdede sammen fra morgen til aften. At blive en dygtig rytter kræver træning helt fra barns ben, og den yngste deltager i showet er en kun otte år gammel dreng. De dygtige cowboys har også humor og showet er fyldt med sjov. Jeg har set disse cowboys flere gange, men jeg bliver lige imponeret hver gang over alt det de kan med hestene.

Imponerende landskab

Vi tager bilen ud på selve Pusztaen, hvor vi kommer helt tæt på de store kvæg, der går og græsser. 
Her er fladt så langt øjet rækker, intet andet end græs. Et meget imponerende landskab.

Helteplads med Tusindårets flotte kolonnader

Vi besøger også den storslåede Helteplads, med Tusindårets flotte kolonnader. Her er virkelig smukt og en guide fortæller om hele tilblivelsen af pladsen, med dens mange symboler på 1000 år ungarsk historie.

Pest-siden til fods

Vi besøger jeg den gamle markedshal fra 1890'erne, som er et must, for det er en utrolig smuk bygning.

Gågade Vaci Utca

Næste dag , efter en skøn omgang morgenmad i høj solskin drager vi ud til den gamle markedshal fra 1890'erne, som er et must, for det er en utrolig smuk bygning. Lige uden for den gamle markedshal begynder gågaden Vaci Utca, der går parallelt med Donau. Vi går hele vejen herfra til den imponerende parlamentsbygning, der ligger ca. tre km fra markedshallen. Det er en flot gåtur, der går forbi store pladser, hyggelige cafeer, imponerende kirker al sammen blandet med gadegøgl og sjove springvand.