520 IMG_6184.JPG

Strandliv, golf og kultur i Nordtyskland

Google Map...

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland

 

 

Upstalsboom Hotelresidenz i Kühlungsborn

På Den Tyske Riviera direkte ud til den populære Ostseeallee i badebyen Kühlungsborn ligger Upstalsboom Hotelresidenz, der blev åbnet i april 2011. 
På stedet lå tidligere et hospital, men det blev revet ned for at give plads til dette eksklusive firestjernede superior-hotel, der med sine 150 værelser og 19 elegante suiter er en moderne perle inden for badarkitekturen.
I begyndelsen af 1800-tallet begyndte adelen og borgerskabet at oprette individuelle huse i dette nye søbad. Bygherrerne kunne give deres arkitektoniske ønsker frit løb og bygninger i renæssance, barok og klassicisme skød op og alle stilarter faldt sammen i en symfoni af arkitektur. Eneste fællesnævner var, at villaerne blev hvide.
Upstalsboom har flere restauranter og en café i wienerstil samt et 1300 m2 stort wellness-område - Baltic Spa.
Den skønne sandstrand ligger få meter fra hotellet og indbyder til sommerbadning og spadsereture ved aftenstide, når solnedgangen giver sit farvespil frit løb på himlen over Østersøen.

Gastronomi hos Villa Astoria

Chefkok Tillmann Hahn skaber gastronomiske oplevelser ved Villa Astoria. Han har tidligere fået Michelinstjerner for sit arbejde andre steder, så vi skal naturligvis prøve en middag i denne restaurant.
Lokalet er renset for overflødig romantik, levende lys, blomster og dæmpet belysning. Her er det maden, som det drejer sig om - og man kan se, hvad man spiser.
En disk fungerer som bar/anretterbord og går ud i lokalet i forlængelse af det åbne køkken, hvor man kan følge kokkenes arbejde.
Den røgede laks - som smeltede på tungen - med ristet kartoffelkage, radise-salat og honningsennep faldt helt i min smag.
Den kogte gedde, var jeg mere spændt på, da den ofte er fuld af ben. Men hr. Hahn forklarer beredvilligt at trickset er at koge fisken, inden man fjerner benene, så går det let. 
Gedden blev serveret med nye asparges og blå kartoffel, men manglede salt og kartoflerne havde en melet, tør smag.Desserten bestod af jordbæriscreme og lun frugtgratin, som var meget lækker.                                       

Ostsee Golf Club Wittenbeck

Blot tre kilometer fra Østersøen, mellem Kühlungsborn og Heiligendamm ligger Ostsee Golf Resort Wittenbeck. 
Her finder vi en 18-huls mesterskabsbane med en usædvanlig kuperet pladsarkitektur, der giver en ekstraordinær stor udfordring selv for rutinerede golfspillere. Faktisk skal man have gennemspillet banen, før man får optimalt udbytte af denne svære bane.
For begyndere ligger her også en kompakt 9-huls bane.
Derudover kan familie og venner dyste i fodboldgolf, hvor man med forhindringer næsten som på en minigolfbane, kan sparke til en fodbold og forsøge at få den i de ni huller på færrest mulige spark.                                                                                                                                          

Seeheilbad Heiligendamm

Det populære badeliv ved Østersøen begyndte lidt længere øst for Kühlingsborn, hvor Seeheilbad Heiligendam ligger og domineres af det store hvide Grand Hotel. 
Stedet kaldes også "Den Hvide By" og blev grundlagt af den mecklenburgske hertug Friedrich Franz 1. i 1793, der blev rådet af sin læge til at få frisk luft i lungerne og svømme i detopkvikkende, salte havvand.                                                                                                       

Mecklenburgische Bäderbahn Molli

Denne smalsporsbane er den ældste ved Østersøen og den eneste i Tyskland som har en sporbredde på kun 90 cm. 
Den godt 15 km lange rute går fra Kühlingsborn over Heiligendam til Bad Doberan.

Bad Doberan har en klosterkirke

Münster-kirken i Bad Doneran er en højgotisk cistercienserklosterkirke fra slutningen af 1200-tallet og anses for at være en af perlerne i den nordtyske teglstensgotik. 
Kirken er rigt udsmykket med mange originale detaljer og spændende historier, som man kan høre mere om på en guidet rundvisning.
Blandt andre ligger den danske Dronning Margrete Sambiria (Margrete Sprænghest), der døde i 1282 begravet her. Hun var gift med Christoffer I og mor til Erik Klipping.
Vil man lære mere om relationerne mellem denne del af Nordtyskland og Danmark, er Mecklenburg-Vorpommern fuld af historier.