351 IMG_4125.JPG
Busrejse til

Julemarkedet i Celle

Google Map...
Tyskland - Vitus Rejser

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Rejsebureau: Vitus Rejser

Turistinformation: Tyskland

Celles julemarked

Vi er taget på bustur og efter et par timers kørsel ned gennem Nordtyskland når vi midt på dagen Lüneburger Heide, hvor der bydes på frokost. Allerede midt på eftermiddagen er vi fremme ved hotellet i den gamle middelalderby Celle, og efter indkvarteringen besøges julemarkedet. De centrale gader i den bilfri, gamle bydel er pyntet op til jul og vi går på opdagelse mellem juleboderne. Udover varm glühwein kan vi smovse os med punch eller chokolade - og naturligvis øl. Mange af boderne tilbyder strikvarer, træskærerarbejder og andet kunsthåndværk, ligesom her naturligvis findes boder med forskelligt julepynt og slik i lange baner - så muligheden for at få en julegave eller to med hjem er slet ikke udelukket. Men her er også noget for den sultne - stegte champignon, ristede kastanjer, pandekager samt diverse tyske pølser - hvoraf nogle er en halv meter lange! Ved en af boderne er man i gang med at grille laks over åben ild og duften er uimodståelig, så vi mæsker os med lidt flammenlaks, selv om vi ved, at vi senere på aftenen mødes under det smukke, gamle rådhus, hvor den fælles middag indtages under buerne i den historiske Ratskeller Celle, der er delstaten Niedersachsens ældste restaurant.

Middelalderbyen Celle

Denne dag starter med at bussen kører os rundt om den gamle bydel, så vi får et indtryk af middelalderbyens omfang. Fra bussen ser vi det gamle kloster, der nu er indrettet som delstatens sikre fængsel. Vi passerer det nye rådhus - en imponerende rød teglstensbygning fra det 19. århundrede - der er indrettet i en tidligere militærkasserne, hvor 10.000 engelske soldater med deres familier var udstationeret. Et sted kommer vi forbi den eneste, lille rest af byens originale bymur, der i middelalderen omsluttede hele Celle.

Byvandring i Celle

Efter busturen deltager vi på en guidet byvandring rundt mellem de mere end 500 bindingsværkshuse, hvoraf mange er fra 1600-tallet, med det ældste hus fra 1526 der har rødder tilbage til 1470. Celle har været umådelig heldig og er aldrig blevet beskadiget under krigene op gennem tiderne - hverken 30-årskrigen eller verdenskrigene. Derfor står de mange fredede og velbevarede bindingsværkshuse i dag tæt skulder ved skulder og udgør en af de største og vigtigste enheder af sin art i Europa. På turen hører vi om den mere end 700 år gamle, tidligere residensby, der i dag er delstaten Niedersachsens domby med både byret, landsret og højesteret. Vi stopper ved flere af de originale og smukt dekorerede bindingsværkshuse med sirlige udskæringer og får de klassiske byggestile præsenteret. Byen er et levende museum og her i december en fantastisk flot kulisse for julemarkedet, som vi efter byvandringen igen besøger.

Hertugslottet i Celle

I en park bag tidligere voldgrave ligger hertugslottet i Celle på en lille bakketop, næsten skjult bag høje træer. På en guidet tur besøger vi dele af dette gamle residensslot, som har en særlig tilknytning til Danmarks historie. Hertugslottets ældste dele er fra 1292, men er gennem århundreder udvidet, så det i dag fremstår som et kvadratisk bygningsværk bestående af fire sammenhængende fløje. Det var til dette slot, at den danske dronning Caroline Mathilde, der var gift med den syge kong Christian d. 7., blev landsforvist. Dronningens elsker og hendes datters far Johann Frederich Struensee, der var kongens livslæge, havde tilegnet sig politisk magt i Danmark og blev ved et kup dømt til døden ved halshugning, hjul og stejle.
Vi besøger dronning Caroline Mathilde gemakker, hvor hun fortsatte med at leve som en dronning og holdt baller og gav audiens indtil sin død i 1772 blot 24 år gammel. I slottets kælder ser vi køkkenet og slutter besøget i det smukke slotskapel.
Efter en fælles frokost i restaurant San Martino hos den livsglade italienske kvinde Silvia, kan vi på egen hånd hygge os på julemarkedet eller i de mange andre fristende butikker.

Smut forbi julemarkedet i Hamborg

Fra Celle er der ikke langt til millionbyen Hamborg, og på vejen tilbage mod Danmark, har vi et par timer til bl.a. at besøge det flotte julemarked på rådhuspladsen. Også Europapassagen er fantastisk flot juleudsmykket og har mange lækre butikker.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser