152 IMG_6081.JPG

Golf mellem hansestæderne i Nordtyskland

Google Map...

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland

 

 

Scandlines

Fra Fyn og Sjælland er det lettest at tage Scandlines færger mellem Gedser og Rostock, der afgår hver anden time. På den godt to timer lange overfart er der mulighed for at strække benene og få frisk luft mellem køreturene. 
Og så har Scandlines et godt tilbud med "Buffet all inclusive", hvor man til frokost kan spise sig mæt i fisk, steg, friskesalater og nyde drikke ad libitum. Til dessert kan man kaste sig over kaffen og kagebordet.
Der er også tid til at handle toldfrit ombord, men har man tid, kan det anbefales at besøge BorderShoppen i Rostock, der med sine 1200 m2 er lillebror til BorderShoppen i Puttgarden, men også har et bredt sortiment af både internationale og lokale kvalitetsprodukter til priser som generelt ligger 20-30 procent under de i forvejen lave priser på færgerne.
På udvalgte varer har Scandlines prisgaranti, hvilket betyder at BorderShop matcher prisen, hvis man finder samme produkt til en lavere pris andre steder.

Golfpark Strelasund i Kaschow

Mecklenburg-Vorpommern er et paradis for golfspillere med flere moderne baner i forskellige sværhedsgrader. På stort set alle golfbaner kan vi spille "pay and play" uden at være medlem af en klub. Greenfee eller spillegebyr er ofte billigere end i Danmark.
Golfpark Strelasund i Kaschow er ingen undtagelse og tilbyder hele to golfbaner hver med 18 huller.
Dette golf- og wellnesshotel ligger midt i golfterrænnet og har ud over dejlige, rummelige værelser tillige et stort wellnesscenter med opvarmet pool, sauna og forskellige dampbade samt massage, manicure og pedicure (skønhedspleje af negle på hænder og fødder) samt andre skønhedsbehandlinger.
I en tilstødende bygning ligger Landgasthof Frettwurst, der byder på gastronomiske oplevelser.
Efter golfspillet har vi ikke langt til nogle af de kulturelle skatte som Mecklenburg-Vorpommeren er beriget med og som er et besøg værd.

Hansestaden Greifswald – næsten uskadt

Lidt uden for hansestaden Greifswald ligger den berømte klosterruin Eldena. Klosteret blev grundlagt af Cisterciensermunke i 1199 og blev i 1800-tallet integreret i en landskabspark.
Det centrale Greifswald har bevaret meget af middelalderstemningen og kom stort set uskadt gennem 2. Verdenskrig takket være en modig tysk oberst, der overgav sig til de sovjetiske tropper.
Midt i byen ligger domkirken St. Nicolai og ved floden Ryck, der har forbindelse til Østersøen, finder vi Museumshafen med gamle og nyere skibe.

Hansestad Stralsund – under UNESCO’s beskyttelse

Gå op opdagelse i Altstadt’s rødestenscentrum med et imponerende rådhus og domkirke med høje spir. 
Følg de brostensbelagte stræder eller spadser langs de grønne områder med gamle bastioner, som ligger ud til det omkransende vand Frankenteich og Knieperteich.
Er vejret ustadigt kan et besøg i Ozeaneum anbefales (det kan det også, selv om solen skinner) eller et besøg på skibet Gorch Fock.