152 IMG_6081.JPG
Kær-selv ferie

Golf mellem hansestæderne i Nordtyskland

Google Map...
Tyskland

Hovedstaden i Tyskland er Berlin. 

Befolkningstal: Ca. 83 mio.

Areal: Ca. 357.376 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 356 km til Berlin, ca. 842 km til München 

Mest besøgte attraktion: Metropolerne Berlin og Hamborg men også mange andre byer - kejserbyerne og middelalderbyer med bindingsværk m.v. Tyskland byder på rigtigt meget inden for kultur - og husk de hyggelige julemarkeder.

Mere information:

Turistinformation: Tyskland

 

 

Scandlines - en pause på vejen

Fra Fyn og Sjælland er det lettest at tage Scandlines færger mellem Gedser og Rostock, der afgår hver anden time. På den godt to timer lange overfart er der mulighed for at strække benene og få frisk luft mellem køreturene. Og så har Scandlines et godt tilbud med "Buffet all inclusive", hvor man til frokost kan spise sig mæt i fisk, steg, friskesalater og nyde drikke ad libitum. Til dessert kan man kaste sig over kaffen og kagebordet. Der er også tid til at handle toldfrit ombord, men har man tid, kan det anbefales at besøge BorderShoppen i Rostock, der med sine 1200 m2 er lillebror til BorderShoppen i Puttgarden, men også har et bredt sortiment af både internationale og lokale kvalitetsprodukter til priser som generelt ligger 20-30 procent under de i forvejen lave priser på færgerne. På udvalgte varer har Scandlines prisgaranti, hvilket betyder at BorderShop matcher prisen, hvis man finder samme produkt til en lavere pris andre steder.

Golfpark Strelasund i Kaschow

Mecklenburg-Vorpommern er et paradis for golfspillere med flere moderne baner i forskellige sværhedsgrader. På stort set alle golfbaner kan vi spille "pay and play" uden at være medlem af en klub. Greenfee eller spillegebyr er ofte billigere end i Danmark. Golfpark Strelasund i Kaschow er ingen undtagelse og tilbyder hele to golfbaner hver med 18 huller. Dette golf- og wellnesshotel ligger midt i golfterrænnet og har ud over dejlige, rummelige værelser tillige et stort wellnesscenter med opvarmet pool, sauna og forskellige dampbade samt massage, manicure og pedicure (skønhedspleje af negle på hænder og fødder) samt andre skønhedsbehandlinger. I en tilstødende bygning ligger Landgasthof Frettwurst, der byder på gastronomiske oplevelser. Efter golfspillet har vi ikke langt til nogle af de kulturelle skatte som Mecklenburg-Vorpommeren er beriget med og som er et besøg værd.

Hansestaden Greifswald - næsten uskadt

Lidt uden for hansestaden Greifswald ligger den berømte klosterruin Eldena. Klosteret blev grundlagt af Cisterciensermunke i 1199 og blev i 1800-tallet integreret i en landskabspark. Det centrale Greifswald har bevaret meget af middelalderstemningen og kom stort set uskadt gennem 2. Verdenskrig takket være en modig tysk oberst, der overgav sig til de sovjetiske tropper.
Midt i byen ligger domkirken St. Nicolai og ved floden Ryck, der har forbindelse til Østersøen, finder vi Museumshafen med gamle og nyere skibe.

Hansestad Stralsund - under UNESCO’s beskyttelse

Gå op opdagelse i Altstadt’s rødestenscentrum med et imponerende rådhus og domkirke med høje spir. Følg de brostensbelagte stræder eller spadser langs de grønne områder med gamle bastioner, som ligger ud til det omkransende vand Frankenteich og Knieperteich. Er vejret ustadigt kan et besøg i Ozeaneum anbefales (det kan det også, selv om solen skinner) eller et besøg på skibet Gorch Fock.

Strandliv

Østersøens vidtstrakte strand i Nordtyskland kaldes også Den Tyske Riviera og lover uforfalsket afslapning. Er man til strandliv er Mecklenburg-Vorpommeren begunstiget med de fleste solskinstimer i Tyskland. Inden for en enkelt times kørsel finder vi nogle af de bedste golfbaner som Nordtyskland kan tilbyde, og så er her ingen afstand til kulturelle oplevelser i middelalderlige hansestæder.

Upstalsboom Hotelresidenz i Kühlungsborn

På Den Tyske Riviera direkte ud til den populære Ostseeallee i badebyen Kühlungsborn ligger Upstalsboom Hotelresidenz, der blev åbnet i april 2011. På stedet lå tidligere et hospital, men det blev revet ned for at give plads til dette eksklusive firestjernede superior-hotel, der med sine 150 værelser og 19 elegante suiter er en moderne perle inden for badarkitekturen. I begyndelsen af 1800-tallet begyndte adelen og borgerskabet at oprette individuelle huse i dette nye søbad. Bygherrerne kunne give deres arkitektoniske ønsker frit løb og bygninger i renæssance, barok og klassicisme skød op og alle stilarter faldt sammen i en symfoni af arkitektur. Eneste fællesnævner var, at villaerne blev hvide. Upstalsboom har flere restauranter og en café i wienerstil samt et 1300 m2 stort wellness-område - Baltic Spa.Den skønne sandstrand ligger få meter fra hotellet og indbyder til sommerbadning og spadsereture ved aftenstide, når solnedgangen giver sit farvespil frit løb på himlen over Østersøen.

Gastronomi hos Villa Astoria

Chefkok Tillmann Hahn skaber gastronomiske oplevelser ved Villa Astoria. Han har tidligere fået Michelinstjerner for sit arbejde andre steder, så vi skal naturligvis prøve en middag i denne restaurant. Lokalet er renset for overflødig romantik, levende lys, blomster og dæmpet belysning. Her er det maden, som det drejer sig om - og man kan se, hvad man spiser. En disk fungerer som bar/anretterbord og går ud i lokalet i forlængelse af det åbne køkken, hvor man kan følge kokkenes arbejde. Prøv stedet.

Ostsee Golf Club Wittenbeck

Blot tre kilometer fra Østersøen, mellem Kühlungsborn og Heiligendamm ligger Ostsee Golf Resort Wittenbeck. Her finder vi en 18-huls mesterskabsbane med en usædvanlig kuperet pladsarkitektur, der giver en ekstraordinær stor udfordring selv for rutinerede golfspillere. Faktisk skal man have gennemspillet banen, før man får optimalt udbytte af denne svære bane. For begyndere ligger her også en kompakt 9-huls bane. Derudover kan familie og venner dyste i fodboldgolf, hvor man med forhindringer næsten som på en minigolfbane, kan sparke til en fodbold og forsøge at få den i de ni huller på færrest mulige spark.

Seeheilbad Heiligendamm

Det populære badeliv ved Østersøen begyndte lidt længere øst for Kühlingsborn, hvor Seeheilbad Heiligendam ligger og domineres af det store hvide Grand Hotel. Stedet kaldes også "Den Hvide By" og blev grundlagt af den mecklenburgske hertug Friedrich Franz 1. i 1793, der blev rådet af sin læge til at få frisk luft i lungerne og svømme i detopkvikkende, salte havvand.

Mecklenburgische Bäderbahn Molli

Denne smalsporsbane er den ældste ved Østersøen og den eneste i Tyskland som har en sporbredde på kun 90 cm. Den godt 15 km lange rute går fra Kühlingsborn over Heiligendam til Bad Doberan.

Bad Doberan har en klosterkirke

Münster-kirken i Bad Doneran er en højgotisk cistercienserklosterkirke fra slutningen af 1200-tallet og anses for at være en af perlerne i den nordtyske teglstensgotik. Kirken er rigt udsmykket med mange originale detaljer og spændende historier, som man kan høre mere om på en guidet rundvisning.Blandt andre ligger den danske Dronning Margrete Sambiria (Margrete Sprænghest), der døde i 1282 begravet her. Hun var gift med Christoffer I og mor til Erik Klipping.Vil man lære mere om relationerne mellem denne del af Nordtyskland og Danmark, er Mecklenburg-Vorpommern fuld af historier.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser