710 IMG_5607.JPG

Wellness på Selma Spa i Sunne, Värmland

Google Map...
Sverige

Hovedstaden i Sverige er Stockholm.

Befolkningstal: Ca. 10 mio.

Areal: Ca. 447.435 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 523 km til Stockholm

Tidsforskel: Ingen. Samme tidszone som i Danmark

Mest besøgte attraktion: Stockholm med bl.a. slotte, den gamle by og Vasa-skibet, men Sverige er også et land med en natur man dyrker aktiv ferie i som skiløb, vandring, kano- og kajakture, cykling m.m. 

Mere information:

Turistinformation: Sverige

Selma Spa

Med sin beliggenhed et stykke oppe i Värmland benytter mange sig af muligheden for at få en pause i rejsen nordover på Selma Spa. Men endnu flere har Selma Spa som rejsens egentlige mål og bliver her nogle dage for at slappe af – bade i de opvarmede bassiner, få massage, dyrke yoga eller deltage i motionstræningerne. Selma Spa tilbyder en bred vifte af indendørsaktiviteter som svømmebade, jacuzzi, sauna, dampbade - men også yoga, vandgymnastik og forskellige former for træningsprogrammer herunder spinning (hård træning). Alt dette er inkluderet i prisen for overnatningen på de lækre værelser.
Derudover kan man tilkøbe sig flere forskellige former for kropsmassage som gives af professionelle massører i lysdæmpede lokaler under blid musik på de nederste etager. Men man kan også være aktiv udendørs. Muligheden for at vandre eller løbetræne i naturen - eller benytte langrendssporene lige uden for døren - ligger lige for. Her er heller ikke langt til golfbanen eller søerne Över Fryken, Mellan Fryken og Nedre Fryken med mulighed for at padle kano og/eller fiske. 
Få minutters kørsel fra Sunne finder du slalombakkerne ved Ski Sunne. Så her er rig mulighed for at motionere på forskellig måde.

Gastronomi på Selma Spa

Fra den store reception fører en vindeltrappe op til restaurationen, hvor betjeningen er excellent og maden kun kan betegnes som gastronomisk. 
Udover en stor morgenbuffet kan du om aftenen nyde mad af gastronomiske højder. Hvad med gravad oksecarpaccio med den lokale Frykens havreøl og tyttebærgelé som forret og stedets rödding (en laksefisk) med cirtonsmørsauce, syret æble og råstegte grøntsager som hovedret? Desserten denne aften er en lækker cremeboulé. 
Naturligvis foreslår tjeneren vine afstemt til maden. Det er en oplevelse i sig selv at spise middag på Selma Spa - og her er ordene "sundt" og "smagfuldt" ikke i konflikt med hinanden!

Det kulturelle hjørne

Sunne ligger i spadsereafstand fra Selma Spa og her kan man både shoppe og besøge kirken. Der er heller ikke langt til hembygdsgården (frilandsmuseum).
Men når man er i Sunne, er et "must see" huset Mårbacka, der var den store svenske forfatter Selma Lagerlöfs (1858-1940) hjem.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser