607 IMG_1421.jpg
Kør-selv ferie

Hummersafari i Smögen - ved den svenske vestkyst

Google Map...
Sverige

Hovedstaden i Sverige er Stockholm.

Befolkningstal: Ca. 10 mio.

Areal: Ca. 447.435 km²

Afstand fra Danmark: Ca. 523 km til Stockholm

Mest besøgte attraktion: Stockholm med bl.a. slotte, den gamle by og Vasa-skibet, men Sverige er også et land med en natur man dyrker aktiv ferie i som skiløb, vandring, kano- og kajakture, cykling m.m. 

Mere information:

Turistinformation: Sverige

Hummersæsonen går ind!

Traditionen tro bliver hummersæsonen skudt i gang den første mandag efter den 20. september. Derfor kan du i de kommende måneder smovse i lækkerier, når de lokale kokke forvandler havets sorte guld til store kulinariske oplevelser. Selv om danskerne kan komme til Bohuslän på den svenske vestkyst på omkring fire timer, så er hummerfiskeri stadig forholdsvis ukendt for de fleste danskere. For vestsvenskere er det en højtid som julen, der fejres med maner. Udover helt fantastiske kulinariske oplevelser er der for de mere eventyrlystne også hummersafarier, hvor man har mulighed for selv at fange og tilberede hummerne. De regnes for at være blandt de mest velsmagende i verden, fordi de vokser langsomt i det kolde og rene vand.
VisitSweden har givet et bud på fire gode muligheder for at fange de velsmagende skaldyr.

Klassisk hummersafari

Næsten 50 pct. af alle hummere i Sverige kommer fra Grebbestad i Bohuslän. En hummersafari i Grebbestad begynder i bådehuset, hvorfra du stævner ud med M/S Tuffa til omkring 2,5 times fiskeri. Der er også mulighed for at bo i Grebbestad. Efter fisketuren er det oplagt at benyttelejligheden til at nyde en hummermiddag, som bliver serveret kl. 19:00 i bådehuset. 
Samtidig er der en lille østerssmagning, hvis du skulle være nysgerrig efter at prøve denne delikatesse.

Luksus hummersafari

Er du også til afslapning og luksus, kan du kombinere hummerfiskeriet med spa på Hotel Smögens Hafvsbad. Hotellet byder på gode oplevelser i spa-afdelingen og samtidig giver den luksuriøse hummerpakke dig mulighed for at tage fra hotellet med en picnickurv i hånden og drage på hummersafari med en erfaren fisker, der vil lære dig alt om hummerfiskeri. 
Når du er tilbage på fast grund efter en dag på havet, er det bare at nyde den friskfangede mad og hotellets spa-faciliteter.

Hummersafari i den yderste skærgård

Årets højdepunkt i Smögen i den yderste skærgårdsrække er fiskeriet efter hummere og alle i byen er på den ene eller anden måde involveret i hummersæsonen. Fiskerskipperne fungerer som de perfekte guides og tager dig med på usædvanlige fiskeoplevelser, hvor du selv hjælper til med at få fangsten om bord. Køkken-teamet på Hotel Sealodge forvandler efterfølgende hummerfangsten til en storstillet 5-retters middag på områdets eneste certificerede gourmetrestaurant. Og efter den friske salte havluft og den delikate mad sover man ekstra godt til lyden af skærgårdens bølgeskvulp.

Hummersafari i Sveriges første hav-nationalpark

På Resö kan du komme ud og fange hummere og krabber i Sveriges første hav-nationalpark. Du er selv med til at tilberede middagen, hvor hovedattraktionen ikke overraskende er hummeren,. Den bliver tilberedt på traditionel lokal vis med gode sovse, oste og hjemmelavet brød. Udover hummerfangsten, kan du også nyde den smukke natur i området med f.eks. vandreture på de mange klipper.

Nyhed: Velkommen til KLUB Anne-Vibeke Rejser

Få masser af tips og rejseinspiration til din næste ferie. Se tv-programmer, foredrag fra hele verden med Anne-Vibeke Rejser.

Vi kan hjælpe dig med stort set alle former for rejser hele året rundt. Lige fra weekendophold i Danmark til drømmerejser ud i den store verden.

Læs mere om KLUB Anne-Vibeke Rejser